Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase milioane de afgani sunt expuşi riscului de foamete (ONU)

euractiv.com
afganistan

Şase milioane de afgani sunt expuşi riscului de foamete, în condiţiile în care Afganistanul se confruntă cu dificultăţi şi incertitudine extreme sub regimul taliban, a anunţat marţi un oficial de rang înalt al Naţiunilor Unite, informează dpa.

Şeful pentru operaţiuni umanitare al ONU, Martin Griffiths, a făcut aceste declaraţii luni seara, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU asupra situaţiei umanitare din Afganistan.

Mai mult de jumătate din populaţia Afganistanului are nevoie de asistenţă umanitară, a subliniat Griffiths.

După ce talibanii au revenit la putere în Afganistan, în august 2021, situaţia din această ţară a continuat să se deterioreze. Şomajul şi sărăcia extremă au forţat zeci de mii de afgani să-şi părăsească ţara.

De asemenea, un cutremur şi inundaţii devastatoare au agravat şi mai mult situaţia.

Comunitatea internaţională pompează aproximativ 40 de milioane de dolari în fiecare săptămână în economia Afganistanului, dar există plângeri că talibanii alocă majoritatea banilor susţinătorilor lor.

"Sărăcia se adânceşte, populaţia este încă în creştere şi de facto autorităţile nu au niciun buget pentru a investi în viitorul lor", a spus Griffiths.

Potrivit lui Martin Griffiths, ONU are nevoie urgentă de 600 milioane de dolari pentru a susţine pregătirile pentru iarnă, precum îmbunătăţirea şi reparaţia adăposturilor, haine călduroase şi pături, şi alte 154 de milioane de dolari pentru hrană şi mijloace de trai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.