Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase partide în cinci ani. Cel mai nou lider ALDE explică alegerea/ AUDIO

alde.ro
alde

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, a mai transferat un deputat. Fosta şefă a Loteriei Române, Liliana Mincă, a devenit preşedinte ALDE Botoşani. Aceasta a mai cochetat cu alte cinci partide în ultimii ani, deşi spune că nu în toate a fost membră.

"Nu e nicio surpriză. Eu nu eram în niciun partid. Degeaba presa dădea că eram înscrisă în PSD. Nu eram înscrisă în PSD. Eram doar în grupul PSD de la Camera Deputaţilor, pentru că ştiţi că orice deputat trebuie să fie afiliat unui grup ca să poată să-şi desfăşoare activitatea. Eu eram în grupul PSD de la Cameră, dar nu eram înscrisă în partid. Mi-am dat demisia din grupul UNPR pentru că eu nu aveam cum să fuzionez cu PMP-ul, atâta timp cât eu am spus că PDL-ul a furat ţara asta", a declarat Liliana Mincă pentru stiripesurse.ro.

Vezi şi: Klaus Iohannis, întâlnire cu Procurorul General: Cine a greșit va plăti / VIDEO

Mincă a plecat în 2011 din PC, deci se poate spune că s-a întors la primul partid, care între timp a fuzionat cu PLR şi a devenit ALDE. Aceasta a intrat în 2012 în parlament din partea PPDD. Ulterior, i s-a alăturat deputatului Daniel Fenechiu, la Partidul Naţional Democrat, pentru ca la scurt timp să devină membră UNPR.

"Deci nu este niciun fel de surpriză. Daniel Constantin a lucrat cu mine, îmi cunoaşte capacitatea, ştie ce înseamnă Liliana Mincă, ştie că pot fi lider şi la Botoşani aveau nevoie de un lider. Eu sunt născută la Botoşani, sunt deputat de Botoşani şi au nevoie ca până pe data de 15 octombrie să finalizăm strângerea de semnături pentru parlamentare. Mai mult decât atât, trebuie să existe cineva care să organizeze judeţul Botoşani, astfel încât ALDE şi la Botoşani să fie a treia forţă politică, aşa cum este în ţară. Vineri colegii mei vor veni să pună în aplicare decizia celor doi copreşedinţi, prin care am fost numită în funcţia de preşedinte al filialei ALDE Botoşani.

Vezi şi: Dacian Cioloș DĂ ASIGURĂRI: 'Nu voi candida la alegeri și nici nu voi intra în vreun partid'/ VIDEO

În UNPR am fost membră. Din PC am plecat în PPDD. Din PPDD am plecat direct în UNPR. Doar l-am ajutat pe domnul Fenechiu (Daniel Fenechiu, preşedintele PND - n.r.) să-şi facă un partid al domniei sale. Am strâns semnături. Nu sunt la al şaselea partid, dar chiar dacă aş fi, eu nu am cum să stau în partide care s-au desfiinţat. Păi mai există PPDD? Nu mai există. Mai există UNPR? Nu mai există. PND există? Nu există, îşi caută loc, a făcut o alianţă cu PNL. Când o să mă vedeţi dumneavostră defilând cu hoţii de la PDL?", a mai explicat Liliana Mincă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.