Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şase puncte de prim ajutor anti-caniculă au fost deschise în judeţul Timiș

corturi anticanicula
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu, a anunţat că patru dintre aceste puncte sunt în Timişoara, iar două în municipiul Lugoj.

"În urma temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul judeţului Timiş, începând de astăzi devin operaţionale şase puncte de acordare a primului ajutor, dintre care patru sunt amplasate în Timişoara, iar două, în municipiul Lugoj. Aceste puncte de prim ajutor nu se substituie controlului medical de specialitate şi consultaţiilor la cabinetul medicului de familie", a precizat Cornelia Bubatu.

Punctele din Timişoara sunt deschise în incintele Oficiului Poştal nr. 1 (bulevardul Revoluţiei 1989, nr. 2), a Agenţiei de bilete a Operei Naţionale Române (strada Mărăşeşti nr.2), Oficiului Poştal nr. 5 (ghişeul nr. 1, strada 1 Decembrie nr. 90) şi în clădirea Pieţei agroalimentare Iosefin.

În Lugoj sunt operaţionale punctele de prim ajutor anti-caniculă din centrul Civic (Piaţa Iosif Constantin Drăgan nr.10) şi în Piaţa Agroalimentară (Splaiul Morilor nr.1).

DSP Timiş recomandă ca deplasările să se facă în primele ore ale dimineţii, să se evite aglomeraţiile, expunerile la soare, efortul fizic intens între orele 11,00 - 18,00, să se poarte haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare. De asemenea, se recomandă consumul a 1,5 - 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale şi ceaiuri călduţe, consumul de fructe şi legume sau iaurt, să se evite consumul de băuturi ce conţin cofeină sau zahăr, alcool.

Totodată, DSP atenţionează să nu fie lăsaţi singure în autoturism copiii şi animalele de companie, iar la cel mai mic semn de suferinţă, să fie apelat medicul de familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.