Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Satelitul meteorologic Meteosat-12 va supraveghea întreaga Europă. Cel rol are și cum ne va ajuta în viitor

esa.int
satelit meteorologic

Marţi va fi lansat un nou satelit european care va îmbunătăţi considerabil prognoza furtunilor violente şi bruşte, astfel încât să ne putem pregăti mai bine pentru ele, transmite BBC, citat de news.ro.

O rachetă Ariane va ridica pe cer satelitul meteorologic Meteosat-12, care va supraveghea continentul european, Orientul Mijlociu şi Africa. Acesta este prima navă spaţială dintr-un nou sistem de observare, în valoare de mai multe miliarde de euro.

Probabil cea mai importantă lansare spaţială europeană din acest an, care înlocuieşte o tehnologie veche de peste 20 de ani. "Uitaţi-vă la furtuna care a avut loc anul trecut în Germania, Olanda şi Belgia, unde peste 200 de persoane şi-au pierdut viaţa. Aceste evenimente sunt tragice", a declarat Phil Evans, directorul general al Eumetsat, organizaţia interguvernamentală care gestionează sateliţii meteorologici europeni.

"Observaţii mai precise, mai frecvente şi mai relevante din spaţiu sunt absolut esenţiale pentru a oferi prognoze şi avertizări mai bune care să ne ajute să reducem şi să atenuăm impactul acestor fenomene meteorologice severe."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.