Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Satu Mare: Zece gospodării au fost inundate din cauza ploilor

ISU Hunedoara
inundatii hunedoara

Zece gospodării din localitatea Cămărzana au fost inundate ca urmare a scurgerilor de pe versanţi, a informat marţi, printr-un comunicat de presă, Instituţia Prefectului Satu Mare, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) în urma informărilor privind fenomene hidrometeorologice periculoase primite, respectiv cod roşu de inundaţii - cota de pericol atinsă pe pârâul Turţ, măsurată la staţia hidrometrică Gherţa Mare. 

"A fost prezentată prefectului situaţia operativă din teren, astfel, în comuna Cămărzana, creşterea nivelului apelor urmare a scurgerilor importante de pe versanţi a dus la îngreunarea circulaţiei rutiere şi afectarea a 10 gospodării (inundarea curţilor şi a beciurilor) şi a 15 hectare de culturi agricole. În restul teritoriului nu s-au semnalat până în acest moment situaţii de urgenţă", se mai precizează în comunicat.

Citește și: Trafic rutier restricţionat pe DJ 188 din cauza inundaţiilor între Bogdan Vodă şi Vişeu

Aceeaşi sursă mai arată că prognoza privind precipitaţiile în intervalele următoare este favorabilă, putându-se înregistra viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri ale apelor care pot produce inundaţii locale în bazinele hidrografice Tur şi Crasna, astfel că CJSU Satu Mare a dispus activarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din zonele afectate, monitorizarea nivelelor şi a situaţiei din teren şi raportarea către Instituţia Prefectului şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a oricăror situaţii care pot pune în pericol vieţi omeneşti sau afecta bunuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.