Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sătui să aștepte 'mila' Guvernului, angajații din Sănătate se pregătesc de o nouă grevă

solidaritatea sanitara

Consiliul de coordonare al Federației "Solidaritatea Sanitară" a hotărât să continue acțiunile de protest prin organizarea unei greve de avertisment care va avea loc la data de 3 aprilie, în intervalul orar 12:00 - 13:00.

Potrivit unui comunicat transmis marţi și citat de Agerpres, acţiunea de protest, declanşată ca urmare a nemulţumirilor legate de drepturile salariale, va fi organizată de sindicatele membre ale federaţiei în toate unităţile sanitare în care acestea au membri şi angajaţi care au semnat pentru grevă sau care vor semna până la momentul derulării ei.

"Pe site-ul dedicat coordonării publice a acţiunilor va fi publicată în curând şi lista unităţilor în care există angajaţi care ne-au comunicat public intenţia de a semna/participa la grevă", au informat reprezentanţii federaţiei, care susţin că, în ultima perioadă, numărul angajaţilor care semnalează dorinţa de a alătura protestului semnat este într-o creştere "accelerată".

Angajații din Sănătate se pregătesc de grevă

 

Conform Federaţiei "Solidaritatea Sanitară", Guvernul şi Ministerul Sănătăţii au refuzat să dea curs solicitării de încheiere a unui acord privind procedura grevei în sectorul public de sănătate, "refuz ce are ca scop împiedicarea grevei în sănătate, respectiv restricţionarea acestui drept constituţional al angajaţilor din sănătate".

"Este astfel evident că lupta trebuie dată inclusiv în zona modalităţii de transpunere în practică a dreptului la grevă", au completat sindicaliştii.

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" a explicat în comunicat că la organizarea grevei se adaugă necesitatea stabilirii detaliate a fiecărui pas procedural al acesteia astfel încât desfăşurarea ei "să nu pună în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei".

În a doua parte a lunii aprilie, după desfăşurarea grevei de avertisment, Consiliul de coordonare al Federaţiei "Solidaritatea Sanitară" se va întruni din nou pentru instructajul general specific grevei şi decizia privind declanşarea grevei generale propriu-zise, se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.