DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Satul european - în consultare publică la Comisia Europeană: instituția vrea să-i definească viziunea pe termen lung

mediul rural

Comisia Europeană a lansat luni o consultare publică privind noua sa iniţiativă în legătură cu o viziune pe termen lung pentru zonele rurale. Scopul acestei consultări este colectarea de opinii cu privire la actualele oportunităţi şi provocări specifice zonelor rurale, la aspiraţiile acestor zone şi la acţiunile necesare pentru realizarea acestora, se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar citat de Agerpres.

Orice european interesat - inclusiv consumatorii, sectorul agroalimentar, IMM-urile rurale, statele membre, autorităţile locale şi regionale, fermierii, organizaţiile societăţii civile, tinerii din mediul rural, ONG-urile, grupurile de acţiune locală, reţelele rurale şi cadrele universitare - poate contribui la consultarea publică online până la 27 noiembrie 2020.

Comisia doreşte să asigure o consultare amplă şi îi invită pe toţi cei interesaţi de viitorul zonelor rurale şi al locuitorilor acestora să îşi împărtăşească opiniile.

"Am plăcerea să lansez această nouă consultare publică. Zonele rurale se confruntă adesea cu provocări precum depărtarea, lipsa conectivităţii şi servicii limitate, având, în acelaşi timp, un potenţial şi oportunităţi majore, cu o calitate unică a vieţii şi un rol deosebit de jucat în tranziţia către o Europă verde, digitală şi durabilă. Anul viitor, pe baza acestei consultări, vom prezenta o viziune pe termen lung privind zonele rurale, pentru a le ajuta să facă faţă acestor provocări şi să se transforme în zone atractive şi dinamice. Vom propune măsuri inclusiv pe termen scurt, pentru a concretiza această viziune pe termen lung", a declarat Dubravka Suica, vicepreşedinte pentru democraţie şi demografie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.