Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Profeția lui Alexandru Rafila, după terminarea concediilor: 'Numărul cazurilor e posibil să crească cu cel mult 10%'

www.viva.ro
Alexandru Rafila

Reprezentantul României la OMS, profesorul Alexandru Rafila, susține că e posibil ca în perioada următoare numărul cazurilor de Covid-19 din țara noastră să crească. Acest nou val ar fi posibil după întoarcerea din concedii la muncă a românilor.

„Ne adaptăm și exersăm măsurile de prevenire, să identificăm focarele care apar, dar la un moment dat viața noastră cred eu că trebuie să se apropie de normal.

Nu cred că vor apărea modificări majore, dar e posibil să crească, deoarece concediile sunt pe sfârșite. Mai mult de 10% nu cred că se va mai modifica acest parametru”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Rafila susține că virusul nu va dispărea prea ușor, iar părinții trebuie să se adapteze noilor condiții din școli.

„Nu doar medicii epidemiologi pot face instructaje cu profesorii. Există și alți medici care pot instrui cadrele didactice. (...) Nu cred că există și nu cred că se poate evalua care sunt cunoștințele cadrelor didatice despre procedurile de prevenire...

Nu este o problemă dacă la început părinții nu-i duc pe elevi la școală, dar cred că, și sper, să tindem spre scenariul verde. Acesta ar trebui să fie dezideratul. Mai ales că dacă va apărea un vaccin, pentru că virusul nu va dispărea, nu putem să schimbăm radical sistemele, cultura noastră, până la urma actul educativ”, a mai adăugat profesorul.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 883 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.