Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Satul Nădaş, redat locuitorilor după 11 ani de procese

ciocanel judecator

Familia Colţeu, care a dobândit terenurile satului arădean Nadăş, a pierdut totul după ce ÎCCJ a decis vineri să respingă contestaţiile în dosarul în care Curtea de Apel Timişoara a desfiinţat, la sfârşitul anului 2016, mai multe documente, între care certificatul de moştenitor, conform mediafax.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care familia Colţeu a pierdut terenurile satului Nadăş din Arad, este definitivă şi vine după 11 ani de procese între familia Colţeu şi localnici. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţei şi Justiţie au respins contestaţiile formulate în dosar, după ce judecătorii Curţii de Apel Timişoara au desfiinţat, în 21 decembrie 2016, mai multe documente din procesul de moştenire a celor circa 8.800 de hectare de terenuri agricole şi păduri.

Printre acestea se numără şi certificatul de moştenitor care a stat la baza dobândirii terenurilor. Localnicii din Nadăş au susţinut mereu că familia Colţeu a obţinut de la stat terenuri la care nu ar fi avut dreptul pentru că ar fi falsificat documentele de moştenire. Oamenii spun că proprietarul iniţial de la care ar fi moştenit averea, Ecaterina Mairovitz, cea care ulterior a transmis drepturile ligitioase familiei Colţeu, nu mai deţinea acele pământuri din anul 1939, când ar fi existat o licitaţie publică judecătorească, iar toate suprafeţele au fost cumpărate de către Societatea Forestieră Nadăş.

În plângere, sătenii reclamau şi o posibilă falsificare a numerelor topografice ale terenurilor şi modul de intabulare a acestor suprafeţe. De asemenea, sătenii reclamau modul în care s-au făcut executări silite "care se refereau la terenuri libere, dar în realitate acestea erau ocupate şi de case ale oamenilor". Localnicii au sperat tot timpul că sentinţa prin care au pierdut terenurile în anul 2006 va fi anulată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.