DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Satul Văleni din Braşov va avea o bibliotecă pe roţi, iniţiativa şi coordonarea proiectului îi aparţin părintelui Claudiu Popa

facebook.com
Biblia biblioteca carti

Satul Văleni din Braşov va avea o bibliotecă pe roţi. Iniţiativa şi coordonarea proiectului îi aparţin preotului paroh din localitate, Părintele Claudiu Popa, conform basilica.ro

El a explicat cum i-a venit ideea de a veni în sprijinul copiilor din comunitatea pe care o are în grijă prin „BiblioBus” sau Biblioteca pe roţi.

„Într-o zi am realizat că aveam multe cărţi, atât din biblioteca personal, cât şi din donaţii, pe care am vrut să le valorificăm expunându-le într-o sală parohială. Aceasta avea însă o altă destinaţie şi a trebuit să îmi găsesc un alt spaţiu pentru expunerea lor. Aşa mi-a venit ideea BiblioBus-ului”, a spus preotul.

Autobuzul l-a găsit la Braşov cu ajutorul unor persoane binevoitoare. „Costul autobuzului a fost suportat parţial din venituri proprii, dar şi din sponsorizări. El a ajuns deja la noi în sat, mai repede decât ne-am propus, ceea ce ne bucură nespus”.

Autobuzul are 12 metri lungime şi urmează a fi recondiţionat şi amenajat.

„Intenţionăm să facem mici modificări în interior, cum ar fi: crearea unor rafturi, dulăpioare de depozitare a materialelor didactice, un mediu ambiant plăcut prin încălzire, iluminare şi pictarea sau decorarea lui”, a mai precizat clericul.

Părintele a oferit detalii şi despre activităţile pe care le facilitează „BiblioBus”-ul.

„În cadrul acestui proiect se vor desfăşura mici activităţi care să sprijine şi să întărească personalitatea copilului şi dezvoltarea inteligenţelor multiple prin ore de lectură, discuţii libere, crearea de obiecte artizanale – brăţări, decoraţiuni specifice evenimentelor – jocuri logico-matematice, puzzle-uri şi altele”.

„Dorim să susţinem socializarea copiilor prin acceptanţă, bunătate, respect, încredere şi înlăturarea tentaţiilor din spaţiul virtual – de a sta prea mult în faţa telefoanelor, televizoarelor sau calculatoarelor”, a explicat Părintele Claudiu Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.