Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SAVUROS Orban anunță de ce nu crește salariile profesorilor: Când abia mai ai bani de mâncare, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă

Facebook
Ludovic Orban masca

Explicație savuroasă! Premierul Ludovic Orban declară că motivul pentru care Guvernul amână creșterea salariilor profesorilor îl reprezintă prognoza economică, una pesimistă: „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, conform Mediafax.

Citește și: Traian Băsescu PROFEȚEȘTE: Răzbunarea pentru Pian va fi crâncenă

„Uitați-vă la datele prezentate de INS și la prognoza privitoare la creșterea economică, în care noi estimăm o contracție economică, o scădere economică de 3,8%. E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a declarat Ludovic Orban.

El a menționat că fondurile necesare au fost prevăzute în buget, însă, între timp, au apărut alte cheltuieli, generate de pandemie.

„Numai că între timp avem o serie de alte categorii de cheltuieli necesare. De exemplu, creșterea bugetului Ministerului Sănătății cu nouă miliarde de lei. De asemenea, alte măsuri active pentru salvarea locurilor de muncă”, a mai spus premierul.

Creșterea salariilor profesorilor, care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie 2020, nu este prevăzută în proiectul de rectificare bugetară propus de Ministerul Finanțelor.

„Se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, potrivit prevederilor art.38 alin.(41) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, să se aplice de la 1 septembrie 2021”, prevede proiectul de OUG pus în dezbatere publică joi noaptea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.