Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SBU a revendicat, pentru prima dată, atacul de anul trecut asupra Podului Kerci

Twitter
podul Kerci crimeea explozie

SBU a revendicat, pentru prima dată, atacul de anul trecut asupra Podului Kerci

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a revendicat miercuri, pentru prima dată, o operațiune de sabotaj din octombrie anul trecut, care a avariat grav Podul Kerci, de fabricație rusească, pod ce leagă Crimeea ocupată de Rusia, anunță Reuters, potrivit Rador.

Vasyl Malyuk, șeful SBU a declarat că agenția sa s-a aflat în spatele atacului, declarații făcute în cadrul unor comentarii difuzate la televiziune, în timp ce a prezentat un timbru poștal comemorativ care marchează operațiunile forțelor speciale din timpul războiului. "Au fost multe operațiuni diferite, operațiuni speciale. Vom putea vorbi despre unele dintre ele public și cu voce tare după victorie, nu vom vorbi deloc despre altele", a spus Malyuk.

"Este una dintre acțiunile noastre, și anume distrugerea podului din Crimeea pe 8 octombrie anul trecut". Podul a fost grav avariat în octombrie în urma unei explozii puternice, oficialii ruși spunând că deflagrația a fost provocată de un camion care a explodat în timp ce traversa podul, ucigând trei persoane. Podul a fost ținta unui nou atac luna aceasta, dar Malyuk nu a menționat cine se află în spatele acestui ultim atac.

Podul de 19 km peste Strâmtoarea Kerci este singura legătură directă între rețeaua de transport a Rusiei și Peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina și a ocupat-o în 2014. Podul a fost un proiect emblematic pentru președintele rus, Vladimir Putin, care l-a deschis traficului rutier cu mare publicitate, conducând un camion în 2018. Podul a fost folosit drept o rută crucială de aprovizionare pentru forțele ruse, după ce Moscova a invadat Ucraina la 24 februarie 2022, trimițând forțe din Crimeea pentru a captura părți din regiunile Herson şi Zaporijjia din sudul Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.