Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SBU anunță că a reținut doi agenți FSB: Cu ajutorul lor, rușii au distrus mai multe obiective în sudul Ucrainei

SBU

Serviciul ucrainean de securitate de stat (SBU) a reținut doi bărbați pe care i-a acuzat că ar fi agenți ai serviciilor de informații rusești responsabili de identificarea țintelor pentru loviturile cu rachete rusești care au distrus infrastructura navală din orașul-port Nikolaiv din sudul țării, a anunțat agenția.

Cei doi bărbați "au colectat și transmis informații inamicului despre facilități importante de infrastructură, depozite de combustibil, desfășurarea și deplasarea personalului și a echipamentelor forțelor armate (ucrainene)", a precizat SBU într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram.

Ca urmare, SBU a precizat că mai multe întreprinderi de construcții navale și depozite de combustibil au fost avariate sau distruse. Agenția a precizat că ambii bărbați sunt în prezent reținuți. Aceasta nu a precizat când a fost lovită infrastructura.

Comunicatul SBU:

„SBU a demascat agenții FSB care au ajutat inamicul să distrugă infrastructura de construcții navale din sud.

Doi infractori au desfășurat activități de recunoaștere și sabotaj în regiunea Nikolaiv: aceștia au colectat și au transmis informații inamicului cu privire la facilități importante de infrastructură, depozite de combustibil, desfășurarea și deplasarea forțelor armate și a echipamentelor.

Ocupanții au folosit datele primite pentru a lansa atacuri țintite cu rachete și focuri masive de artilerie.

Ca urmare a acțiunilor acestei rețele de agenți, au fost distruse și avariate mai multe obiecte ale infrastructurii de construcții navale din oraș, inclusiv fabricile "Equator", "Krystal", "Ocean", depozite cu combustibil și lubrifianți, au fost distruse obiecte ale infrastructurii sociale.

Atacatorii au efectuat o supraveghere vizuală constantă a obiectelor de interes pentru inamic și au trimis rezultatele curatorului folosind canale de comunicare electronice închise și sofisticate.

Agenții inamici erau informați despre suspiciune și se alegea o măsură preventivă - detenția.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.