Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SBU nu iartă nimic: Serviciile de securitate ucrainene au dezvăluit cine a condus invadarea Mariupol și asaltul de la Azovstal

SBU

Serviciul de Securitate al Ucrainei, SBU, a aflat cine a dat ordine ca invadatorii ruşi să ocupe oraşul Mariupol și să ia cu asalt Uzina Azovstal, dezvăluind numele generalului rus.

Serviciul ucrainean de Securitate l-a identificat pe generalul rus care a dat aceste ordine, este vorba despre comandantul Armatei a 8-a de Arme Combinate din Districtul Militar Sudic al Federației Ruse, general-locotenentul Andrei Mordvicev, relatează Agenţia de presă RBC-Ucraina, cu referire la SBU.

După cum a stabilit ancheta, din luna februarie 2022, el a condus operaţiunea de ocupare a teritoriilor din regiunea Donețk și a participat personal la ostilitățile împotriva Forțelor Armate ale Ucrainei. În subordonea sa s-au aflat: Corpul 1 de Armată al Miliției Populare din regiunea Doneţk, o serie de brigăzi motorizate ale formațiunilor armate ilegale ale autoproclamatei republici populare Doneţk, batalioane de tancuri și Batalionul Somalia, Batalionul de recunoaștere Sparta și unități ale Wagner.

Mordvicev a fost cel care s-a ocupat în mod special de acest plan militar, a coordonat și condus aceste unități de ocupație în operațiunile de luptă, a specificat SBU.

SBU mai notează că el a fost cel care a dat ordinul de a captura Mariupolul, unde, conform instrucțiunilor sale, trupele ruse au distrus infrastructura civilă și au ucis și civili.

'În timp ce se afla pe teritoriul părții ocupate de ruşi din Mariupol, Mordvicev a avut o întrevedere cu Kadîrov, aprobând un plan pentru capturarea definitivă a orașului, blocarea și atacul ulterior asupra Azovstal şi uciderea cu brutalitate a ucrainenilor rămași în interior, a mai specificat Serviciul ucrainean de Securitate, într-un comunicat.

Sub conducerea și controlul său direct, trupele de ocupație au comis atrocități împotriva personalului militar al Forțelor Armate ale Ucrainei și a populației civile, a precizat Serviciul de informații al SBU. Acum, generalul rus a fost informat că este cercetat în Ucraina în temeiul a trei articole din Codul Penal al Ucrainei: Partea a 3-a, Art. 110 (încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei, dacă acestea au dus la moartea oamenilor și alte consecințe grave); Partea a 2-a, Art. 437 (desfăşurarea de ostilităţi extrem de agresive ...); Partea a 2-a, Art. 28 (săvârșirea unei infracțiuni de către un grup de persoane, potrivit unui acord prealabil). Reamintim că Procuratura din Ucrina a dezvăluit recent numele a cinci militari ruși, care în luna februarie au împușcat civilii din Hostomel (regiunea Kiev), care se aflau la bordul a zeci de mașini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.