DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Scad chiriile în Capitală, în timp ce în restul țării se observă o creștere

casă
Chiriile din Dublin sunt în scădere, în timp ce în restul țării se observă o creștere de 7%. Conform raportului Daft.ie pentru primele trei luni ale anului 2021, creșterea chiriilor din afara Dublinului înseamnă că acum se plătește anual în plus 900 de euro.
În orașele Cork, Galway și Limerick, chiriile sunt cu șase la sută mai mari decât cu un an în urmă, în timp ce în Waterford sunt cu 8,3 la sută mai mari. În afara celor cinci orașe principale, chiriile au crescut cu 7,3% față de anul precedent. Vine pe măsură ce disponibilitatea de locuințe s-a micșorat în afara Dublinului, cu doar 1.150 de locuințe disponibile pe 1 mai – în scădere cu o treime față de aceeași dată din 2020.
Între timp, în Dublin, oferta de locuințe la închiriere crește cu 20%, cu aproape 2.500 de case disponibile pentru închiriere în capitală la începutul lunii mai. Chiriile medii și modificările de la an la an pentru primul trimestru al anului 2021: Dublin: 2.007 euro, în scădere cu 3,2%; Cork: 1.483 euro, în creștere cu 6,3%; Galway: 1.400 euro, în creștere cu 6,1%; Limerick: 1.293 euro, în creștere cu 6,3%.
Comentând raportul, economistul de la Trinity College Dublin Ronan Lyons a spus: „Impactul Covid-19 asupra pieței de închiriere a Irlandei a fost în mare măsură să trimită Dublin și restul țării în direcții diferite.
„În Dublin, oferta suplimentară a locuințelor de pe piața închirierilor pe termen scurt, împreună cu oprirea temporară a persoanelor care se deplasează în oraș, au împins chiriile în jos. În altă parte, blocajul a oprit piața închirierilor, cu mai puține disponibilită care împing chiriile în sus.
„Pe măsură ce viața normală se reia în următoarele luni, aceste diferențe vor dispărea, iar problemele mai îndelungate – în special insuficiența cronică a noilor case de închiriat – vor fi principalul factor, într-un context mai larg de creștere economică și a populației.”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.