Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scad dramatic șansele ca persoanele din submarinul Titan să fie găsite în viață: 'bubuiturile' nu sunt 'bubuituri', ci 'zgomote' – diferența e vitală

universul.net
titanic epava

Șansele ca oamenii aflați pe submariul Titan să fie găsiți în viață scad dramatic! Speranța a fost dată când presa a relatat despre „bubuiturile” identificate în larg. Dar, de fapt, ele nu pot fi catalogate „bubuituri”, transmit doi oficiali din cadrul  Departamentului pentru Securitate Internă. Diferența între „bubuituri” și „zgomot” e una esențială.

Doi oficiali de rang înalt din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă au declarat miercuri dimineață pentru NBC News că este mai corect să descriem ceea ce a fost auzit peste noapte în căutarea Titanului ca fiind "sunete" sau "zgomote", mai degrabă decât "lovituri".

Distincția este esențială, deoarece "bubuiturile" ar putea indica faptul că sunetul a fost produs de om. A fost făcută o analiză suplimentară după ce a fost trimis un memorandum intern al Guvernului american, citat de mai multe agenții de presă marți seară, iar oficialii au stabilit că nu îl pot caracteriza drept „bubuitură”.

Paza de Coastă a declarat că un avion canadian P-3 a detectat "zgomote subacvatice" în zona de căutare, iar operațiunile ROV au fost relocate pentru a explora originea acelui zgomot, fără niciun rezultat deocamdată.

Submarinul Titan: Motivul pentru care sistemul de comunicații a căzut total: nici măcar radioul sau GPS-ul nu funcționează

Salvatorii care au folosit un sonar pentru a căuta submersibilul cu cinci persoane la bord au detectat sunete de "bubuituri" subacvatice în Atlanticul de Nord, unde nava a dispărut în urmă cu 3 zile, informează Mediafax. Informația a apărut în presă, citând comunicări ale guvernului american (continuarea aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.