Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scădere a criminalităţii din mediul rural în cursul anului trecut în Vaslui

Criminalitatea sesizată în mediul rural în cursul anului trecut a înregistrat o scădere cu 10% faţă de anul anterior, potrivit datelor furnizate joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui, potrivit Agerpres.

"Se constată scăderi în cazul infracţiunilor de furt, furt din societăţi comerciale, furt din autoturisme, furt din locuinţe, furt de animale, loviri sau alte violenţe, ameninţare, viol şi tâlhărie. Creşteri înregistrăm la infracţiunile de act sexual cu un minor şi la infracţiunile de abuz de încredere. În ceea ce priveşte infracţiunile din domeniul violenţei domestice, înregistrăm scăderi de la 1.489 de fapte în anul 2022 la 1.421 fapte în anul 2023, însă a crescut numărul infracţiunilor la Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice", se arată în raportul IPJ Vaslui.

În total, în cursul anului 2023 s-au înregistrat 6.934 de fapte ce au intrat sub incidenţa legii. Ponderea cea mai mare o reprezintă infracţiunile de natură judiciară, respectiv 5.195 de fapte, iar dintre acestea cele mai multe sunt infracţiunile de lovire sau alte violenţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.