Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scădere cu 24% a cazurilor de crimă în Brazilia: Eutorităţile spun că succesul se datorează colaborării dintre poliţie şi serviciile secrete

impuscaturi scoala brazilia

Numărul crimelor din Brazilia a scăzut cu 24%, până la 10.324, în primul trimestru din 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unor date statistice prezentate luni, relatează DPA, potrivit agerpres.ro.

Scăderea este determinată de o mai strânsă colaborare între diferite servicii de securitate, de politicile de combatere a violenţei ale guvernului şi de o diminuare a tensiunilor între grupările criminale.

Citește și: Rareș Bogdan prezintă ‘marea famiglie PSD’! Atac-fulger la un cunoscut baron social-democrat

Statisticile sunt periodic compilate de grupul media Globo, Universitate din Sao Paulo şi think-tank-ul Forumul pentru Securitate Publică.

Cu toate acestea, Brazilia rămâne una dintre cele mai violente ţări din lume. Anul trecut, 51.589 de persoane au fost ucise în Brazilia, cea mai mare ţară din America Latină.

Citește și: Acuze dure din interiorul PSD! Ce le-ar fi cerut Klaus Iohannis liderilor europeni, prezenți la Sibiu

Forţele de securitate din Brazilia sunt responsabile pentru o parte semnificativă din decesele cauzate de violenţe. Poliţia a omorât 6.160 de persoane în 2018, un număr cu 18% mai mare decât cel din anul anterior.

Promisiunile preşedintelui Jair Bolsonaro de a combate bandele criminale au stârnit temeri privind o creştere a acestui bilanţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.