Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scăderea cotațiilor de piață determină Johnson & Johnson să răscumpere acțiuni în valoare de 5 miliarde de dolari

realitatea.net
criza bursa

Johnson & Johnson (J&J) a a anunţat luni un program de răscumparare de acţiuni în valoare de până la 5 miliarde de dolari, în urma unui articol publicat vineri de Reuters potrivit căruia grupul ştia de zeci de ani că pudra de talc pentru copii conţine azbest cancerigen, informaţie care a şters 40 de miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă a companiei, transmite Reuters.

Acţiunile J&J au închis luni în scădere cu 3%, continuând declinul de 10% consemnat vineri. În urma anunţului referitor la răscumpărare, acţiunile au urcat cu 1% după închiderea şedinţei de tranzacţionare.

Planul de răscumpărare nu are limită de timp şi ar putea fi suspendat sau întrerupt oricând, potrivit unui comunicat al companiei.

În urma articolului publicat de Reuters, J&J a răspuns vineri că ”orice sugestie că ”Johnson & Johnson a ştiut sau a ascuns informaţii despre siguranţa pudrei de talc este falsă”.

Luni, J&J a cumpărat luni o pagină întreagă de publicitate în New York Times, intitulată ”Ştiinţă. Nu Sentimentalism”, în care afirmă că deţine dovezi ştiinţifice că talcul este sigur şi benefic.

”Dacă am fi avut vreun motiv să credem că talcul nu este sigur, ar fi fost retras din magazine”, potrivit reclamei.

Cu toate că J&J a dominat piaţa pudrei de talc timp de peste 100 de ani, acest produs a contribuit cu sub 0,5% la veniturile de 76,5 miliarde de dolari obţinute de J&J în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.