Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scăderi spectaculoase de vânzări ale producătorului de smartphone-uri HTC

www.htc.com
HTC

Vânzările producătorului de smartphone-uri HTC, din Taiwan, au scăzut în luna iunie la 2,2 miliarde de dolari taiwanezi, de la 6,9 miliarde de dolari taiwanezi cât înregistra în aceași perioadă a anului precedent și 2,45 miliarde de dolari taiwanezi în mai, relatează Reuters, citată de Mediafax.

HTC a declarat că vânzările companiei au scăzut cu aproape 68% în iunie, înregistrând cea mai mare scădere din ultimii doi ani, pe măsură ce compania continuă să-și piardă clienții și pe fondul intensificării competiției cu rivalii din industrie.

Firma producătoare de smartphone-uri, care era cândva favorită în rândul consumatorilor și al investitorilor, și-a pierdut popularitatea odată cu apariția rivalilor precum Apple, Samsung Electronics și, mai recent, Xiaomi din China, scrie Reuters.

„În segmentul high-end, vânzările telefonului emblematic din acest an au fost mai mici decât se aștepta compania, ducând la o cotă de piață mai mică”, a precizat un analist la firma de cercetare de piață Trendforce.

Săptămâna trecută, HTC a anunțat că intenționează să reducă aproape un sfert din forța globală de muncă (sau 1.500 de angajați), prin disponibilizări la fabrica din Taiwan, subliniind dificultățile companiei care vindea cândva unul din 10 smartphone-uri de la nivel global, menționează Reuters.

Acțiunile companiei au scăzut cu aproape 30% în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.