Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL Ceartă între Rusia şi Germania din cauza Siriei

atentat siria damasc

Kremlinul a respins marţi criticile de luni ale cancelarului german Angela Merkel privind acţiunile ruse în Siria, făcând apel la declaraţii 'responsabile' în ceea ce priveşte situaţia de pe teritoriul sirian.

''În legătură cu afirmaţiile cancelarului Germaniei despre presupusele victime ca urmare a loviturilor aeriene ale aviaţiei ruse în Siria, atragem atenţia că, în pofida numeroaselor declaraţii de acest gen, nimeni nu a prezentat până acum nicio o probă credibilă care să confirme aceste afirmaţii. În consecinţă, facem încă o dată apel la toţi ca aprecierile faţă de situaţia din Siria să fie făcute cu foarte multă atenţie şi cu foarte multă responsabilitate'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţi de presă rusă TASS. Reprezentantul preşedinţiei ruse a ţinut să adauge că, ''în urmă cu doi-trei ani, niciun fel de astfel de critici faţă de acţiunile barbare ale teroriştilor care comiteau atacuri pe teritoriul sirian nu au fost auzite''.

Cancelarul Angela Merkel, aflată luni într-o vizită la Ankara, s-a declarat 'şocată' de suferinţele prin care trece oraşul sirian Alep, afirmând că bombardamentele ruse în Siria au forţat zeci de mii de civili să se refugieze. În acelaşi timp, cancelarul german a sugerat că acţiunile ruse încalcă o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU pe care Moscova a semnat-o în decembrie 2015. Acţiunile aviaţiei ruse în Siria au fost criticate marţi şi de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, care a declarat că loviturile aeriene ale Rusiei ajută guvernul 'criminal' al preşedintelui Bashar al-Assad şi declanşează noi valuri de refugiaţi care se îndreaptă spre Europa. 'Acţiunile Rusiei în Siria transformă o situaţie deja gravă într-una şi mai gravă', a declarat Tusk, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.