Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL cu demisii în PSD. Acuzaţii de blat cu PNL

PSD

Doi vicepreședinți ai PSD Brașov și-au dat demisiile din funcții în această dimineață. Chirurgul plastician Dan Grigorescu și inginerul silvic Florina Prădan au părăsit echipa de conducere a municipiului Brașov condusă de Liviu Lupu, un apropiat al fostului președinte, Constantin Niță.

"Taci din gură, doctore! Ce să mai discutăm, noi vrem să votăm!"

Dan Grigorescu a făcut anunțul la prima oră a dimineții printr-un mesaj lung pe contul său de Facebook. Demisia sa este un gest de protest față de modul dictatorial în care s-ar fi desfășurat ședința de joia trecută a Comitetului Executiv Municipal. "Am decis deci să demisionez din funcția în care am fost ales, tocmai din motivul că, pentru prima dată de la acel moment, cei care mi-au încredințat atunci această responsabilitate nu au mai recunoscut-o în public. Aceștia m-au făcut să înțeleg foarte ușor că locul meu nu mai este într-un spațiu în care atât de ușor se poate schimba paradigma potrivit căreia democrația (chiar și într-un partid) nu înseamnă doar supunerea față de voința majorității, ci și posibilitatea de a o influența prin dreptul la opinie liber exprimată", scrie Dan Grigorescu pe Facebook.

"Nu mă mai regăsesc în partid"

Tot în această dimineață și-a dat demisia din funcție Florina Prădan. "Evenimentele din ultima perioadă de  timp m-au făcut să nu mă mai regăsesc în partid, în consecinţă am decis să demisionez din functia de vicepreședinte al Organizației Municipale PSD Brașov. Mulţumesc tuturor colegilor mei pentru colaborarea de până acum", a declarat acesta.

După demisia intempestivă a lui Constantin Niță de la conducerea organizației județene, Bucureștiul l-a numit în funcția de președinte interimar pe fostul prefect Mihai Mohaci, detronându-l pe cel lăsat moștenitor de Niță, senatorul Viorel Chiriac. Tot Bucureștiul l-a stabilit drept candidat la Primărie pe Cătălin Leonte, cel care părăsise partidul cu câteva luni în urmă, lansându-se în competiție ca independent. Conform sondajelor, candidatul susținut de echipa lui Constantin Niță, Răzvan Popa, se află sub pragul partidului, fără nicio șansă de a câștiga primăria.

După o întâlnire cu Niță și cu Liviu Lupu, președintele organizației municipale (fost consilier local, declarat incompatibil de ANI pentru că firmele sale aveau relații de afaceri cu Primăria și Consiliul Județean), Dragnea s-a contrazis singur și a recomandat o ședință a Comitetului Executiv Municipal, în care liderii PSD din Brașov să se exprime și aceștia față de situație.

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Braşov, Daniel Giurma, Răzvan Popa a obţinut 100 de voturi, iar Cătălin Leonte doar 44. Prin urmare, Comitetul Executiv Municipal a hotărât încă o dacă să susţină candidatura lui Răzvan Popa la Primăria Braşov.

Leonte a acuzat public, în repetate rânduri, înțelegerile subterane dintre Constantin Niță și primarul George Scripcaru, care au făcut ca PSD să fie întotdeauna învins, iar afacerile celor doi să prospere. În momentul numirii sale, Leonte a anunțat că schimbă componența listelor la Consiliul Local.

"Pentru a putea controla resursele brașovenilor, trebuiau controlate Primăria și Consiliul Local. Constantin Niță, fostul președinte al organizației județene a PSD Brașov și George Scripcaru, primarul pedelist trimis în judecată pentru fapte de corupție, și-au dat mâna pe sub masă și s-au făcut stăpâni pe administrația locală. Tranzacția a fost simplă și a funcționat în toată această perioadă: PSD pierdea constant alegerile, iar Scripcaru rămânea veșnic primar", declară Cătălin Leonte.

Astăzi, în jurul prânzului, cei doi, împreună cu președintele intermiar al PSD Brașov Mihai Mohaci și cu Liviu Lupu se vor întâlni la București cu Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.