Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL cu noul guvern al Greciei, la scurt timp după investire

grecia acropole

Noul guvern ales al Greciei a fost implicat într-un scandal la câteva ore după ce a fost învestit miercuri, după postări online ofensatoare ale unui viceministru, relatează Reuters. 

În ceea ce ar putea fi una dintre cele mai scurte numiri într-un cabinet din 
ultimii ani, viceministrului infrastructurii şi transporturilor Dimitris Kammenos i s-a cerut demisia, după ce a provocat furie cu presupuse postări pe Twitter. 

"Până la clarificarea adevărului asupra unor postări antisemite şi rasiste, viceministrul va facilita (chestiunea) prin demisia sa", a declarat Panos Kammenos, liderul partidului Grecii Independenţi, într-o postare pe contul său oficial de Twitter. 

Ministrul a fost numit într-un nou cabinet condus de premierul Alexis Tsipras învestit mai devreme miercuri. Dimitris Kammenos, care nu are nicio legătură cu liderul partidului său, nu a fost disponibil imediat pentru comentarii. 

Kammenos este membru al partidului naţionalist de dreapta Grecii Independenţi (ANEL), partener de coaliţie cu partidul de stânga SYRIZA al lui Tsipras. 

Într-un comunicat, Kammenos a declarat că postările sale social media sunt gestionate de o echipă de asistenţi şi conturile i-au fost sparte de mai multe ori. El a spus că majoritatea presupuselor postări "denaturează adevărul". 

"Mă opun oricăror postări care au fost percepute sau sunt jignitoare pentru grupuri de cetăţeni. Cu acest comunicat, vreau să-mi cer personal scuze celor care au fost deranjaţi (de acest lucru) şi condamn categoric rasismul, homofobia şi antisemitismul", a declarat Kammenos în comunicat. 

Tsipras, aflat la Bruxelles pentru un summit european asupra crizei migranţilor, a telefonat partenerilor săi ANEL şi a cerut o explicaţie, a declarat un consilier al prim-ministrului grec. 

"Prim-ministrul a spus că dacă toate aceste lucruri sunt adevărate, dacă aceste tweeturi sunt adevărate, atunci (viceministrul) trebuie eliberat din funcţie", a afirmat un consilier pentru Reuters. 

Un înlocuitor a fost deja găsit, a precizat consilierul. 

Vassiliki Katrivanou, parlamentar SYRIZA, a declarat că numirea este "o ruşine". Opoziţia socialistă PASOK a considerat la rândul ei că este o "încălcare flagrantă a principiilor fundamentale ale stângii politice". 

"În loc de a întoarce spatele trecutului, guvernul legitimează rasismul şi antisemitismul", a declarat o purtătoare de cuvânt a PASOK. 

Dimitris Kammenos a stârnit controverse în vară cu o postare pe contul său de Facebook suprapunând cuvintele "Vom rămâne în Europa" pe o fotografie a intrării lagărului de concentrare de la Auschwitz, aminteşte Reuters. 

Ea a fost percepută ca o încercare de a ilustra dificultăţile prin care trec grecii, dar criticată de mulţi, inclusiv de comunitatea evreiască din Grecia, ca o "încercare hidoasă de a banaliza" Auschwitzul. Kammenos a declarat mai târziu că este vorba despre o neînţelegere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.