Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL cu serviciile: Giovanni Becali a driblat controlul cu ajutorul unor SRI-iști

www.fanatik.ro
Giovanni Becali

Doi angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii au fost sancţionaţi disciplinar şi administrativ în urma anchetei dispuse la nivelul lucrătorilor de la controlul anti-tero de pe aeroportul Otopeni după ce Ioan Becali a fost trecut prin filtrul de protocol, deşi nu deţinea paşaport diplomatic.

Evenimentul a fost expus în urmă cu trei săptămâni de fostul secretar de stat în Ministerul Muncii, Valeriu Nicolae, care a potsta pe pagina sa de Facebook că l-a văzut pe fostul impresar sportiv Ioan Becali în timp ce trecea, la aeroportul Otopeni, prin filtrul destinat diplomaţilor, evitând coada de la controlul anti-tero.

Miercuri, Serviciul Român de Informaţii a comunicat, într-un răspuns la solicitarea agenţiei de presă MEDIAFAX, că au fost încheiate verificările dispuse după sesizarea incidentului. SRI susţine că un operator de securitate şi şeful acestuia au fost sancţionaţi disciplinar şi administrativ.

Citește și: Dan Voiculescu e la un pas de ELIBERARE

Din răspunsul remis agenţiei MEDIAFAX reiese că Ioan Becali nu este posesor al unui paşaport diplomatic şi că trecerea acestuia prin filtrul de protocol s-a făcut din decizia operatorului de securitate.

Potrivit SRI, respectivul filtru nu este destinat exclusiv pentru persoanele care deţin paşaport diplomatic, fiind, totodată, utilizat în anumite momente, inclusiv pentru toate categoriile de pasageri în scopul fluidizării fluxului. Instituţia precizează însă că nu era cazul de fluidizare a fluxului prin respectivul filtru la acel moment. “Relocarea domnului Ioan Becali pe filtrul respectiv a fost o decizie individuală a unui operator de securitate din cadrul instituţiei noastre, care nu a respectat procedurile interne, având în vedere că fluxul de pasageri existent la acel moment nu impunea operaţionalizarea respectivului filtru. În acest sens, asupra operatorului de securitate şi a şefului său au fost aplicate măsuri disciplinare şi administrative”, se arată în răspunsul SRI.

Reprezentanţii SRI susţin că procedurile de control de securitate aplicate lui Ioan Becali au fost derulate “în deplină conformitate cu standardele comunitare şi naţionale în domeniul securităţii aviaţiei civile” şi că evenimentul “a fost unul izolat, care nu caracterizează activitatea” lucrătorilor săi pe aeroporturile civile din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.