Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal cultural - Angajaţii Teatrului Nottara îi cer lui Nicuşor Dan, printr-o scrisoare, să numească un alt manager, în locul Marinelei Ţepuş

Foto Facebook
Marinela Tepus teatrul nottara

O sută de angajaţi ai Teatrului „C.I. Nottara” îi solicită primarului general Nicuşor Dan, ptrint-o scrisoare, să o numească în funcţia de director general al instituţiei pe actriţa Victoria Cociaş ca urmare a respingerii contestaţiei Marinelei Ţepuş după evaluarea recentă.

„Subsemnaţii, angajaţi ai Teatrului C.I. Nottara, ca urmare a situaţiei create în ultima vreme, şi care a escaladat atât în spaţiul public, cât şi în interiorul instituţiei, vă rugăm să aveţi în vedere numirea unui manager interimar, care să-i reprezinte pe toţi cei 149 de angajaţi, nu doar pe cei 15 petiţionari anonimi”, se arată în scrisoare.

Ei susţin că „acest lucru se poate întâmpla doar prin numirea unei adevărate personalităţi artistice a instituţiei noastre, care nu a făcut parte din comploturi şi/sau scene de culise nedemne de un teatru respectat şi iubit de public”.

„Noi, semnatarii acestei scrisori, vă supunem atenţiei numele doamnei Victoria Cociaş, actriţă cu o activitate de 37 de ani în Teatrul „C.I. Nottara”, artistă recunoscută în plan naţional, care se bucură de admiraţia şi respectul întregului colectiv. Suntem siguri că doamna Victoria Cociaş, printr-un comportament ireproşabil dublat de o prodigioasă activitate artistică, va putea tempera tensiunile apărute în cadrul colectivului ca urmare a scandalului provocat de reclamaţia celor 15 angajaţi, fiind în stare să readucă un climat armonios şi echilibrat în activitatea curentă a instituţiei”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

„Indiferent de răspunsul domnului primar Nicuşor Dan, vreau să mulţumesc tuturor colegilor mei din Teatrul Nottara pentru încrederea cu care m-au onorat”, a scris Victoria Cociaş.

Semnatarii cer de urgenţă o întâlnire cu primarul general, Nicuşor Dan, şi directorul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism, Liliana Fedorca.

În perioada 6 - 12 aprilie, Primăria Municipiului Bucureşti a evaluat activitatea a 16 manageri de instituţii de cultură din Capitală subordonate municipalităţii.

Marinela Ţepuş, teatrolog, care conducea Teatrul Nottara de 10 ani, a fost evaluată cu notă sub 7 şi este, conform legii, demisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.