Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal de proporții în Germania: exportă tot mai multe arme în țări controversate

finanzaonline.com
germania alegeri

Germania a exportat în 2021 arme în valoare de 1,5 miliarde de euro, cea mai ridicată valoare începând din 2017, arată cifrele făcute publice de Ministerul Economiei, transmite vineri dpa.

Mai mult de 60% dintre aceste exporturi au mers către state din afara NATO, Uniunii Europene şi ţărilor comparabile, informează Agerpres. 

Livrările către aceste aşa-numite state terţe sunt în mod special controversate pentru că unele dintre ele au fost criticate pentru încălcări ale drepturilor omului ori sunt implicate în conflicte regionale.

Ministerul Economiei a publicat cifrele în urma interpelării adresate de o deputată a partidului Die Linke (stânga radicală), Sevim Dagdelen.

În 2021 exporturile de arme au crescut pentru al treilea an consecutiv, după ce în anul anterior se cifraseră la 1,38 miliarde de euro.

Primele zece state spre care s-au îndreptat exporturile germane de armament în 2021 au fost Egipt, Israel, Qatar, Turcia, Marea Britanie, Norvegia şi ţările UE Italia, Olanda, Letonia şi Austria.

Deputata Dagdelen a criticat mai ales exporturile de arme către Turcia: 'Faptul că Turcia este unul din cei mai mari beneficiari ai armelor de război germane, în pofida invaziilor ilegale în Irak, Siria şi Liban şi a ameninţărilor militare faţă de Grecia şi Cipru, face din orice invocare a unei politici externe bazate pe valori de către guvernul de coaliţie (de la Berlin) o farsă', a acuzat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.