Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal de SPIONAJ între Moscova şi Kiev! Doi militari ruși, racolați de Ucraina. FSB îi acuză de trădare de patrie

ucraina rusia

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat vineri că a arestat în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014, un bărbat şi o femeie - ambii de naţionalitate rusă - suspectaţi că spionau instalaţiile Flotei ruse din Marea Neagră în beneficiul Kievului, relatează AFP şi RIA Novosti, scrie agerpres.ro

Cele două persoane arestate sunt cetăţeni ruşi desemnaţi ca fiind Anna Suhonosova şi Dmitri Dolgopolov, care îşi făceau stagiul militar în Crimeea, a precizat FSB într-un comunicat. Reţinerea lor a avut loc în Simferopol, capitala peninsulei Crimeea.

Fiul unui celebru disident face o dezvăluire explozivă: 'Sunt multe dosare-cheie ale fostei securități în custodia SRI, deținute împotriva legii'


"Ei colectau şi transmiteau serviciilor speciale ucrainene informaţii considerate ca fiind secret de stat despre activităţile unităţilor şi formaţiunilor Flotei Rusiei din Marea Neagră", subliniază documentul. Împotriva lor au fost lansate urmăriri judiciare pentru "trădare de patrie", cei doi riscând până la 20 de ani de închisoare. 

Tensiunile între Moscova şi Kiev sunt în continuare la cote înalte, la mai bine de trei ani după anexarea Crimeii de către Rusia, urmată de un conflict în estul separatist al Ucrainei, care a făcut peste 10.000 de morţi. 

În Rusia, arestările ucrainenilor pentru spionaj sau sabotaj s-au înmulţit. În august, un bărbat prezentat ca fiind agent al serviciilor secrete ucrainene, care pregătea "acţiuni de sabotaj", a fost arestat în Crimeea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.