Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal de Ziua Poliției: Europol cere să se urgenteze avansările în grad pentru polițiști!

Brigada Rutiera Bucuresti
politia rutiera masina duster

Sindicaliştii Europol solicită, luni, aprobarea trecerii în funcţii superioare pentru poliţişti. ”Având în vedere că astăzi, de ziua Poliţiei Române, trebuie să fie  emise actele administrative de avansare a poliţiştilor în gradul profesional următor, atât la împlinirea stagiului minim în grad, cât şi înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad, solicităm o analiză imediată a alocaţiilor bugetare existente şi respectiv iniţierea demersurilor legale pentru numirea în funcţii superioare a poliţiştilor conform art. 22, alin. 4 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, tuturor structurilor respectiv IGPR,  IGPF, IGI şi celelalte structuri subordonate MAI”, au transmis, luni, sindicaliştii Europol.

Oamenii legii citează din ...lege!

Potrivit acestora, ”din analiza art. 22 alin. 4 din  Legea 360/2002 care statuează faptul că poliţiştii se încadrează în funcţii de execuţie prevăzute în statele de organizare cu grade profesionale egale sau mai mari cu cel mult 3 trepte faţă de cele pe care le au, rezultă fără echivoc premisa în baza căreia poliţiştii trebuie să fie încadraţi pe funcţii superioare, aceasta reprezentând o obligaţie a fiecărui şef nemijlocit, respectiv că vor trebui să formuleze propuneri în acest sens, urmând ca şeful unităţii să emită acte administrative de numire a acestora  în funcţii superioare de execuţie”.

”Pentru realizarea demersului de promovare în funcţii superioare a poliţiştilor, şefii nemijlociţi ai acestora vor întocmi o notă de fundamentare care va fi avizată de şefii ierarhici şi ulterior aprobată potrivit competenţelor de gestiune a resurselor umane, actele administrative referitoare la promovarea în funcţii superioare de execuţie urmând a fi emise ulterior”, au mai transmis sindicaliştii.

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.