Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal diplomatic fără precedent: Israelul, acuzat de 'înlăturarea' unor politicieni britanici

scandal

Un oficial din cadrul ambasadei Israelului în Marea Britanie a fost filmat de un jurnalist sub acoperire în timp ce discută despre cum pot fi "înlăturaţi" unii parlamentari britanici care ar putea fi consideraţi drept "anti-Israel", potrivit paginii electronice a postului Al-Jazeera, citată de mass-media internaţionale, scrie agerpres.ro.

Jurnalistul Al-Jazeera s-a prezentat, potrivit The Guardian, drept un membru al unei organizaţii laburiste de lobby pentru Israel. El i-a filmat cu camera ascunsă pe Shai Masot, un angajat al ambasadei Israelului la Londra, şi pe Maria Strizzolo, funcţionar public şi fostă consilieră a unor politicieni conservatori.

ATAC DUR la adresa liderului PSD: Dragnea 'toarce liniștit' în poalele Binomului SRI-DNA


Din convorbirea dintre cei trei reiese că Masot îi sugerează lui Strizzolo să ajute la "înlăturarea" mai multor politicieni britanici, inclusiv a secretarului de stat pentru Afaceril Externe, Sir Alan Duncan. Despre Duncan, oficialul israelian spune că "provoacă probleme". Ministrul este cunoscut pentru poziţia critică faţă de acţiunile de colonizare ale Israelului şi pentru faptul că e susţinătorul unui stat palestinian.

Ambasadorul Marii Britanii, CRITIC la adresa autorităților din Capitală din cauza deszăpezirii

Un alt nume menţionat în discuţie este cel al lui Crispin Blunt, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Comunelor, care şi-a manifestat susţinerea faţă de cauza palestiniană.

În convorbire, Masot şi Strizzolo vorbesc şi despre ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, despre care oficialul israelian spune, în înregistrare: "Ştii bine că e un idiot". La solicitarea The Guardian, Strizzolo a spus că afirmaţiile difuzate de Al-Jazeera au fost scoase din context şi că toată discuţia a fost, de fapt, "o bârfă inofensivă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.