Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal diplomatic în Canada, din cauza recepției de Ziua Rusiei: 'Inacceptabil' vs 'demonstrație de neprofesionalism'

rusia canada

Ministrul afacerilor externe al Canadei, Melanie Joly, a declarat că este „inacceptabil” ca șefa adjunctă de protocol din cadrul departamentului canadian pentru afaceri globale, Yasemin Heinbecker, să fi participat la evenimentul de vineri de celebrare a Zilei Rusiei, la Ambasada rusă din Ottawa.

„Niciun reprezentant canadian nu ar fi trebuit să participe la evenimentul găzduit la Ambasada Rusiei și niciun reprezentant canadian nu va mai participa la acest tip de eveniment”, a declarat Joly, potrivit The Guardian.

Joly a reiterat, de asemenea, sprijinul Canadei pentru Ucraina împotriva invaziei Rusiei.

Ambasadorul rus la Ottawa, Oleg Stepanov, a declarat că poziția ministrului canadian de externe cu privire la inadmisibilitatea participării diplomaților canadieni la evenimentele de la Ambasada Rusiei poate fi considerată neprofesionistă.

„Nu-mi plac cuvintele dure, dar, în opinia mea, aceasta este o demonstrație de neprofesionalism”, a spus el, potrivit agenției ruse Tass. „Toată lumea înțelege că diplomații trebuie să comunice. Voi lăsa acest lucru pe seama conștiinței politicienilor canadieni.” Potrivit lui Stepanov, prezența unui reprezentant al Ministerului canadian de Externe la evenimentul de la misiunea diplomatică rusă „este o practică diplomatică firească”.

Acum, relațiile dintre Moscova și Ottawa sunt „de fapt înghețate”, a declarat ambasadorul. În opinia sa, autoritățile canadiene ar trebui să poarte un dialog cu Rusia, care este o putere nucleară și un vecin în Arctica. „În plus, noi nu am privit niciodată Canada ca pe un inamic sau un rival”, a conchis diplomatul.

Recepția cu ocazia Zilei Rusiei a avut loc la 10 iunie. Peste 100 de persoane au fost oaspeți, inclusiv ambasadori din peste 30 de state din Africa, Orientul Mijlociu și America Latină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.