Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL diplomatic între România şi Coreea de Nord - VIDEO

kim jong Un

Difuzarea unui interviu la Televiziunea Română, în luna septembrie, a reuşit să supere regimul totalitar din Coreea de Nord. Ambasadorul nord-coreean a cerut o audienţă la Ministerul Afacerilor Externe şi a depus un protest oficial în urma difuzării la TVR 1 a unui interviu cu Shin Dong-hyuk, realizat de jurnalistul Adelin Petrişor. Shin Dong-hyuk este singurul nord-coreean născut într-un lagăr, care a reușit să fugă-n lumea liberă.

„În limbaj lemnos, Ministerul de Externe nord-coreean "și-a exprimat nemulțumirea și surprinderea" și a considerat că mărturiile cutremurătoare ale lui Shin "nu au nicio legătură cu realitățile din R.P.D. Coreeană". Guvernul de la Phenian a invitat executivul de la București la un dialog pe tema drepturilor omului, o superbă mostră de umor involuntar. În opinia regimului, declarațiile lui Shin au fost "o acțiune de blamare și ponegrire", acțiune care aduce doar "confruntare și consecințe negative"”, relatează Adelin Petrişor pe blogul personal.

Televiziunea Română a transmis un răspuns, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, în care explica faptul că libertatea de expresie este apărată de Constituția României și de Convenția europeană a drepturilor omului.

Jurnalistul Adelin Petrişor este şi autorul cărţii "Ţara cu un singur gras", volum realizat în urma unei vizite în Coreea de Nord (prima vizită în ţara asiatică a unei echipe de televiziune din România după 1989).

Mai jos, interviul care a stârnit schimbul de replici între TVR şi Ministerul de Externe din Coreea de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.