Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal diplomatic între Turcia si India - Ambasadorul turc la New Dheli a fost covocat la MAE indian

india

Remarcile lui Erdogan cu privire la Kashmir a generat o reacție fermă a autoritălor de la New Dheli care l-au convocat pe ambaadorul Turciei pentru a îi înmâna o notă de protest. transmite luni Reuters potrivit Agerpres.


În timpul unei vizite în Pakistan efectuate săptămâna trecută, Erdogan a afirmat că situaţia din Kashmirul indian se înrăutăţeşte din cauza schimbărilor introduse de India în regiunea cu populaţie majoritar musulmană şi că Turcia este solidară cu populaţia din Kashmir.

India, care consideră întreaga regiune Kashmir drept parte integrantă a teritoriului său, i-a transmis ambasadorului Sakir Ozkan Torunlar că afirmaţiile lui Recep Tayyip Erdogan sunt lipsite de orice înţelegere a istoriei disputei din Kashmir, potrivit Ministerului de Externe indian.

''Acest episod recent nu este altceva decât încă un exemplu al modelului Turciei de amestec în afacerile interne ale altor ţări. India consideră acest lucru absolut inacceptabil'', a spus purtătorul de cuvânt al diplomaţiei indiene, Raveesh Kumar.

El a adăugat că India a înaintat Turciei o notă de protest diplomatică.

În august anul trecut, India a retras autonomia Kashmirului şi a plasat regiunea sub autoritatea federală, ca mijloc de a integra deplin teritoriul în India şi de a înăbuşi revolta izbucnită în urmă cu 30 de ani. Pakistanul, care controlează o parte din Kashmir, a criticat măsura, iar alte ţări majoritar musulmane precum Turcia şi Malayezia au cerut Indiei să-şi reconsidere acţiunile.

Drept răspuns, India şi-a redus importurile de ulei de palmier din Malayezia şi a anunţat că va tăia unele importuri de produse turce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.