Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL după un eveniment din Secuime considerat provocator: 'Românii sunt umiliţi în propria lor ţară, sub oblăduirea PSD-ALDE' (FOTO)

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a acuzat, vineri, că în anul Centenarului românii sunt umiliţi în fiecare săptămână în propria ţară, precizând că acţiunile şi manifestările autonomiste sunt "coordonate de la Budapesta" sub "oblăduirea guvernării PSD-ALDE".

"Constatăm că, în anul Centenar și sub sloganul declamativ al mândriei de a fi român, brevetat electoral și demagogic de PSD, nu trece nicio săptămână fără ca românii să fie umiliți în propria lor țară. Acțiunile și manifestările autonomiste și separatiste etnic se succed, coordonate de la Budapesta, prin UDMR, sub oblăduirea și cu consimțământul tacit al guvernării PSD-ALDE", a transmis Eugen Tomac într-un comunicat remis redacţiei STIRIPESURSE.RO.

Vezi şi: De ce românii sunt în TOPUL popoarelor dependente de tehnologie? Ce spun specialiştii

Preşedintele executiv al PMP acuză faptul că, vineri, în cadrul unei acţiuni din municipiul Miercurea Ciuc, pe platoul din fața Instituției Prefectului județului Harghita, s-au intonat imnul Ungariei şi al ţinutului secuiesc, în timp ce steagul României a lipsit.

"În seria acelorași acțiuni provocatoare al căror unic scop este umilirea statului român şi a simbolurilor României, astăzi, în municipiul Miercurea Ciuc, pe platoul din fața Instituției Prefectului județului Harghita, peste o sută de călăreți, care au plecat din localitățile Zetea, Odorheiu Secuiesc și Vlăhița, au purtat drapele ale husarilor, ale Ungariei și însemnele secuiești. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, i-a salutat pe cei prezenți, după care au fost intonate imnul Ungariei și cel secuiesc. Imnul și Drapelul României nu le recunosc, nu le respectă, prin urmare acestea nici nu există pentru autonomiștii care promovează separatismul etnic", a mai transmis Tomac.

Tomac le cere premierului Viorica Dăncilă şi ministrului de Interne, Carmen Dan, să ia măsurile care se impun în acest caz.

"Am văzut cu toții cu cât exces de zel și cât de prompt reacționează autoritățile statului atunci când, la o manifestare publică, participanții îndrăznesc să protesteze împotriva guvernării PSD-ALDE. Am vrea să vedem, și pretindem aceeași promptitudine atunci când legea este încălcată în această țară, fiind desconsiderate sau nerecunoscute simbolurile oficiale ale statului român, de către extremiști și separatiști maghiari. E cazul ca atât premierul României, Vasilica Viorica Dăncilă, cât și ministrul de Interne, Carmen Dan, să reacționeze urgent aplicând măsurile legale pentru acest „modus operandi” sfidător și umilitor pentru români", a conchis liderul PMP.

Vezi şi: TESTUL SIMPLU care îți indică dacă bei suficientă apă .

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.