Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal fatal declansat de Udrea. Iohannis tace si surade ca Gioconda

udrea iohannis

Scandalul mediatic declansat de Elena Udrea printr-o serie de dezvaluiri pe care aceasta le-a facut poate fi fatal pentru actualul director SRI, Florian Coldea, fie ca sunt adevarate acuzatiile, fie ca nu. Simpla compromitere a imaginii lui Florian Coldea in face vulnerabil si ii reduce semnificativ sasele de a ramane la conducerea SRI.

Aceasta este opinia jurnalistului Ion Cristoiu care considera de asemenea ca in spatele dezvaluirilor Elenei Udrea ar putea fi interese ascunse a caror scop este tocmai vulnerabilizarea si chiar demiterea actualului sef SRI. Mai mult decat atat, Cristoiu sustine ca actualul scandal mediatic ii convine poate cel mai mult lui Klaus Iohannis, care "tace si surade ca Gioconda"

Iata de ce:

"Scena politico-mediatică dă în clocot. Spovedaniilor (deja sunt trei) Elenei Udrea li s-au adăugat arestarea Mogulului Adrian Sârbu, deschiderea unui nou dosar pentru Elena Udrea, condamnarea lui Dan Adamescu – un alt Mogul.

În tot acest timp, un om nu zice nimic. E Klaus Iohannis. Tace și surîde ca Gioconda. De ce?

Pentru la fel ca în campania electorală, cînd a jucat rolul prapurelui plimbat prin țară, Klaus Iohannis n-are decît de cîștigat din tot clocotul ciorbei noastre politico-mediatice.

Nimeni n-a observat că regizorii care l-au adus pe Klaus Iohannis la Cotroceni au luat în calcul un uriaș avantaj al viitorului Președinte:

Klaus Iohannis nu e vîrît în afacererile de la Centru, cele în care orice alt politician n-are cum să spună că nu e vîrît.

Prin urmare, nimic din ceea ce se întîmplă nu-l atinge în vreun fel. Nici politic, nici sentimental, nici financiar.

Ba mai mult războiul deschis de Elena Udrea cu generalul Florian Coldea de la SRI îi convine de minune lui Klaus Iohannis.

Mai întîi pentru că acest război lovește grav mandatul lui Traian Băsescu.

Și ce-și poate dori mai mult și mai mult Klaus Iohannis decît ca mandatul antecesorului să treacă drept unul de rahat?

Are astfel posibilitatea să susțină că el a luat-o de la zero.

În al doilea rînd, prin acest război, Klaus Iohannis beneficiază de un Florian Coldea vulnerabil.

Generalul Florian Coldea, asemenea tuturor ofițerilor profesioniști din Informații, a preferat pînă acum, timp de ani, un low profile.

Indiferent că spusele Elenei Udrea sunt sau nu adevărate, Florian Coldea e subiectul unui scandal mediatic care-i reduce drastic șansele de a deveni director plin și chiar șansele de a mai fi prim- adjunct.

Desigur, în campanie, Florian Coldea a făcut multe lucruri pentru ca Victor Ponta să n-ajungă la Cotroceni.

Klaus Iohannis nu e însă omul capabil de recunoștință.

Ca și în cazul lui George Maior, în orice moment, sub pretextul scandalului mediatic, îl poate chema pe Florian Coldea și să-i ceară demisia.

Din acest punct de vedere, nu exclud posibilitatea ca în spatele Elenei Udrea să se afle forțe și persoane ( inclusiv Traian Băsescu) care știu că un scandal mediatic e mortal pentru un ofițer de informații", scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.