Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal și fraudă în PNL. Orban și lideri de filiale, puși la zid pentru alegerile din TNL

TNL

Tinerii liberali și-au ales noul lider. Nu fără presiuni,  directive, jocuri de culise și vot  controlat de seniorii partidului.  Imaginea Marei Mareș și a protectorului ei, Ludovic Orban, este acum pătată de acuzații de fraudare  a alegerilor interne. Cooperativa a trecut la atac și nu dă semne că va ceda cu una cu două.

Doar 50 de voturi l-au despărțit pe Ludovic Orban de scenariul primului său eșec ca președinte PNL. Cooperativa vechilor liberali, în alianță cu o parte din liderii foștilor pedeliști  au adunat  496 de voturi pentru  Radu Surugiu, insuficient pentru ca aceasta să o poată depăși pe favorită,  deputata Mara Mareș.

Pentru a aduna cât mai multe voturi, ambele tabere au  apelat la tactici mai puțin ortodoxe. Dacă Surugiu a bătut palma cu cel de-al treilea candidat, Glad Varga,  cel suținut de tripleta Bolojan - Falcă- Hava,  și a obținut sus'inerea acestuia în  turul doi, de cealaltă parte, seniori ai partidului, lideri de filiale, au putut fi văzuți cum controlau, la urne, voturile mai tinerilor săi colegi pentru a asigura victoria Marei Mareș.

Potrivit unor surse din conducerea PNL, liderul filialei Băcău, Ionel Pălar a cerut  ca, pe bază de buletin,  fiecare membru al TNL Băcău cu drept de  vot să-i facă dovada modului în care a votat.

Un alt lider de filială, Daniel Drăgulin, de la Călărași, nu s-a dezlipit de zona urnelor, în momentul în care mai tinerii săi colegi de organizație le-a venit rândul la vot, controlând astfel personal mecanismul de vot. Iar Orban a tolereat aceste practici, deși era la curent cu ele, mai susțin  sursele citate.

Conform acestor surse, astăzi la BEX se va pune pe masă problema neregulilor constatate ieri la Congresul TNL, nefiind exclusă o contestație a votului.

Pentru Ludovic Orban însă, alegerea Marei Mareș nu a avut efectul scontat. Și nu doar ca imagine.  Acum  ceva zile, liderul PNL explica, inclusiv presei, cum  Mareș ar  putea  fi soluția de eliminarea fisurii dintre vechiul PNL și fostul PDL la tineret. Votul la limită  înregistrat  în turul doi al Congresului TNL dovedește exact contrariul  - spargerea organizației de tineret în trei tabere, cu  posibile  consecințe negative si la nivelul întregului partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.