Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens în ALDE: A fost EXCLUS din partid cel care i-a cerut demisia lui Tăriceanu

tariceanu

Aurelian Ionescu, deputat de Ialomița, acuză că a fost exclus din ALDE la ordinul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru că a cerut, în primul rând, demisia acestuia de la șefia partidului, dar și convocarea Congresului Extraordinar al ALDE și adoptarea unor criterii de integritate a membrilor și candidaților.

Citește și: Senatul a adoptat TACIT ordonanţa privind achiziţionarea operei "Cuminţenia Pământului"

Replica lui Aurelian Ionescu dupa excludere:

"Am fost instiintat asupra faptului ca am fost exclus din ALDE prin decizia Biroului Politic Judetean - o procedura nestatutara aplicata in urma cu cateva zile si in cazul deputatului de Neamt, Catalin Dragusanu, contrar prevederilor care statueaza ca inlaturarea din randurile partidului a unui parlamentar se face numai prin hotararea Delegatiei Permanente.

Aceasta excludere este raspunsul dat de presedintele Tariceanu scrisorii mele deschise, in care ii solicitam convocarea Congresului Extraordinar al partidului, adoptarea unor criterii de integritate a membrilor si candidatilor si, totodata, demisia din fruntea partidului. In fapt, am considerat ca primul raspuns primit cererilor mele a fost aducerea in ALDE si punerea pe liste pentru Senat a inca unui politician penal - Tudor Pendiuc, fostul primar al Pitestiului, trimis in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave in forma continuata si, in prezent, cercetat intr-un alt dosar in care este suspectat ca ar fi cerut bani pe concedii medicale date pentru o boala fictiva dupa cele 9 luni de arest preventiv.

In ciuda faptului ca a ordonat excluderea mea din ALDE, Calin Popescu Tariceanu tot va trebui sa raspunda public la cateva intrebari, pentru ca electoratul si membrii de partid sa isi explice, macar in parte, ceea ce se intampla acum in partid.

De ce nu doreste sa convoace Congresul Extraordinar ALDE in scopul adoptarii criteriilor de integritate pentru membri si candidati la functii publice?

De ce a ales sa mistifice adevarul, girand declaratia senatorului Vosganian, conform careia listele de candidaturi ALDE pentru Parlament erau finalizate inca de saptamana trecuta?

De ce sustine ca nu este adeptul excluderilor din partid, daca ordona excluderi nestatutare ale parlamentarilor incomozi?", a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.