Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens în Biserica Ortodoxă: Nu au bani de Catedrală, dar şi-au 'tras' hotel de lux/ Replica

patriarhul daniel

Biserica Ortodoxă Română e implicată într-un nou scandal imens. Înalţii preoţi cer bani de la instituţiile statului pentru a finaliza Catedrala Mântuirii Neamului, dar în acelaşi timp, arată că are bani. Îşi ridică un hotel de lux în apropiere de Bucureşti.

Citeşte şi: Vești proaste pentru românii cu credite: Leul s-a prăbușit

Consiliul General al Capitalei a votat săptămâna trecută alocarea a 15 milioane de lei pentru Catedrală după ce Biserica a anunţat că nu mai are bani şi megaproiectul este în pericol. Numai că în timp ce reprezentanţii Patriarhiei încercau să-i convingă pe consilierii generali de utilitatea investiţiei, Biserica continua liniştită un alt proiect de mare interes: Centrul Cultural Misionar Familia - casa "Sfântul Pantelimon" - sau fostul hotel Lebăda din Pantelimon.

Citeşte şi: Verdictul cercetătorilor despre efectul paracetamolului asupra femeilor

Lucrările la acest obiectiv au început în urmă cu zece ani, dar ritmul de lucru pe şantier a crescut din mai 2014, în paralel cu lucrările la Catedrala Neamului. De atunci, peninsula pe care este construit complexul, o fostă mănăstire, trasformată în hotel în vremea comuniştilor, a fost inundată cu tone de beton, marmură, gresie şi acoperiş de cea mai bună calitate, investiţii estimate la câteva milioane de lei, conform spynews.ro.

Citeşte şi: Cât costă un divorţ la Hollywood: Suma imensă plătită de Johnny Depp pentru a scăpa de soţie

____

Precizare privind activităţile social – pastorale  ale Centrului Cultural-Misionar "Familia" al Patriarhiei Romane

În legătură cu articolul neinspirat intitulat Biserica nu are bani de Catedrala Neamului, dar şi-a tras hotel lângă Bucureşti, postat pe site-ul Spy News, în ziua de 17 august 2016, pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarele precizări:

În Casa "Sfântul Pantelimon", situată în oraşul Pantelimon din judeţul Ilfov pe vechiul amplasament al Mănăstirii Pantelimon, nu funcţionează "un hotel de cinci stele", ci se renovează Centrul Cultural-Misionar "Familia" care desfăşoară activităţi cultural-educative şi acţiuni social – pastorale având caracter misionar şi filantropic dedicate atât familiei în general, cât şi persoanelor aflate în dificultate.

În paralel cu aceste activităţi, Centrul Cultural-Misionar "Familia" găzduieşte serbări de sfârşit de an pentru elevi, precum şi cursuri de formare continuă pentru cler şi pentru mireni misionari ai Bisericii. Spațiul oferit de Casa "Sfântul Pantelimon" este destinat şi organizării de conferinţe, colocvii, simpozioane, seminarii etc., pentru promovarea dialogului dintre credinţă şi cultură, spiritualitate şi acţiune socială, teologie şi ştiinţă, artă şi educaţie etc.

În acest context, facem si precizarea că, întrucât Societatea comercială căreia Patriarhia Română i-a concesionat Complexul Lebăda în anul 2004, din cauza crizei financiare, nu a realizat investiţiile la care se angajase prin contract, locaţia respectivă a ajuns într-o stare avansată de degradare. Drept urmare, pentru remedierea situaţiei, Patriarhia Română a început în anul 2014 ample lucrări de renovare şi dotare, pentru organizarea aici a Centrului „Familia”. În prezent, lucrările sunt realizate doar în proporţie de 20%. În acest scop, banii proveniţi din activităţile desfăşurate de Centrul „Familia” în spaţiile deja renovate sunt folosiţi exclusiv pentru întreţinerea şi funcţionarea acestuia (salariile personalului, plata facturilor la curent electric, apă, gaze etc.) şi pentru continuarea lucrărilor de consolidare, renovare şi dotare. Scopul acestui Centru nu este profitul pecuniar, cum tendenţios insinuează articolul respectiv, ci lucrarea pastorală, socială şi misionară a Bisericii în folosul societăţii româneşti actuale.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.