Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens în Bulgaria: Ministrul adjunct al transporturilor, acuzat de deturnare de fonduri

Bulgaria politie

Ministrul adjunct al transporturilor din Bulgaria, Anton Ginev, a demisionat marţi după ce procurorii l-au acuzat de implicare în deturnarea a peste 530.000 de dolari reprezentând fonduri de la buget pentru căile ferate, în urmă cu nouă ani, relatează Reuters. Scandalul a subminat şi mai mult încrederea bulgarilor în instituţiile publice, deoarece survine în contextul presiunii crescute din partea UE de a continua lupta împotriva corupţiei în rândul înalţilor demnitari.

Potrivit procurorilor, acuzaţiile împotriva lui Anton Ginev se referă la o lucrare urgentă de reconstrucţie efectuată în 2007 la o gară din oraşul Ruse. Guvernul a optat atunci pentru o companie condusă de un fost parlamentar şi banii au fost alocaţi de Compania Naţionale de Infrastructură Feroviară (NRIC), care era condusă de Ginev. Într-o declaraţie difuzată marţi, procuratura din Sofia a anunţat că Ginev a fost acuzat după o anchetă privind 'gestionarea necorespunzătoare în mod intenţionat' a 927.000 leva (peste 530.000 de dolari) în 2007, în perioada în care era director general a NRIC.

Potrivit procurorilor, faptele lui Ginev, de care a beneficiat în mod deliberat o companie condusă de un fost deputat, constituie o infracţiune gravă şi au cauzat prejudicii uriaşe NRIC. Anton Ginev nu a fost disponibil imediat pentru declaraţii, dar biroul de presă al guvernului a anunţat la scurt timp după comunicatul procurorilor că premierul Boiko Borisov a acceptat demisia acestuia. Bulgaria şi România speră că progresele în combaterea corupţiei le va permite să adere la Spaţiul Schengen, menţionează Reuters, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.