Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL IMENS în Germania: Partidul Angelei Merkel, acuzat de lucruri necurate

merkel

Două mari partide politice germane au confirmat duminică că au obţinut date despre alegători de la Deutsche Post, fostul gigant poştal deţinut de stat, în perioada premergătoare alegerilor din 2017, informează dpa. Uniunea Creştin Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel şi Partidul Liber-Democrat de opoziţie (FDP) au fost singurii care au confirmat o relatare din ziarul Bild am Sonntag potrivit căreia datele au fost obţinute pentru a face publicitate destinată unor grupuri specifice de alegători. Solicitat să comenteze informaţia, un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a confirmat că filiala sa Deutsche Post Direkt salvează şi procesează "date personale în strictă conformitate cu legile federale de protecţie a datelor'', conform Agerpres.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ Accident GRAV pe aeroportul din Budapesta: Opt români printre victime

Purtătorul de cuvânt a spus că datele comunicate partidelor politice nu aparţineau unor alegători individuali, ci conţineau indicii despre gen şi educaţie, obiceiuri de consum şi alte informaţii demografice. Partidul Social Democrat (SPD) - partenerul de coaliţie de centru-stânga a lui Merkel - precum şi Partidul Verzilor ecologist, partidul de extremă-stânga Die Linke şi partidul populist de extremă-dreapta 'Alternativa pentru Germania' (AfD) au declarat toate că nu au colaborat cu Deutsche Post pentru a ţinti alegătorii.

Citeşte şi: Ministerul Afacerilor Externe reacţionează după accidentul cumplit din Ungaria: Ce se întâmplă cu cei opt români răniţi

Dezvăluirile apar în mijlocul unei dezbateri internaţionale despre modul în care campaniile politice utilizează datele alegătorilor, după ce a ieşit la iveală că date aparţinând unui număr de 50 de milioane de utilizatori Facebook ar fi putut fi colectate fără consimţământul lor înainte de alegerile prezidenţiale din 2016 din Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.