Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens în SUA: 10 senatori democraţi cer demisia colegului lor Al Franken care este acuzat de hărţuire sexuală

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Cel puţin 10 senatori democraţi i-au cerut miercuri colegului lor Al Franken să demisioneze din Senat, după ce acesta a fost acuzat de mai multe femei de comportament şi de gesturi deplasate în urmă cu câţiva ani, relatează Reuters şi AFP. Aceştia sunt primii senatori democraţi care i-au cerut în mod public lui Al Franken să demisioneze ca urmare a acuzaţiilor de hărţuire sexuală formulate la adresa sa de mai multe femei, conform Agerpres.

Franken, în vârstă de 66 de ani, şi-a cerut scuze pentru majoritatea acestor incidente şi a afirma că va coopera la o anchetă a comisiei de etică din Senat în legătură cu comportamentul său, însă a exclus până acum posibilitatea de a demisiona. Senatoarele Kirsten Gillibrand, Maggie Hassan, Mazie Hirono, Claire McCaskill, Kamala Harris, Tammy Baldwin şi Patty Murray au cerut demisia lui Franken la câteva minute una de cealaltă. Ele reprezintă aproape jumătate din cele 16 femei democrate din Senat. Lor li s-a alăturat trei bărbaţi senatori, Bob Casey, Joe Donnelly şi Sherrod Brown.

"Acuzaţiile împotriva senatorului Franken descriu un comportament care nu poate fi tolerat", a scris Kirsten Gillibrand, senatoare de New York, pe Twitter. Mai mulţi politicieni importanţi au fost acuzaţi în ultimele luni de hărţuire sexuală, între care şi candidatul republicat pentru Senat Roy Moore şi reprezentantul democrat John Conyers, care a demisionat marţi. Ambii au respins acuzaţiile care li se aduc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.