Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens la Berlinală: O actriţă abuzată sexual vine cu acuzaţii extrem de GRAVE - 'Ipocrizie'

World Festivals
berlinala

O actriţă din Coreea de Sud, victimă a unui abuz sexual, a acuzat organizatorii Festivalului de Film de la Berlin 2018 de „ipocrizie”, deoarece aceştia l-au invitat la eveniment pe regizorul care atacat-o, în timp ce promovează ediţia din acest an drept un „forum” pentru rezolvarea problemei hărţuirii şi agresiunii sexuale în cadrul industriei cinematografice, scrie AFP.com. Actriţa, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, l-a acuzat anul trecut pe celebrul regizor Kim Ki-duk din Coreea de Sud că a abuzat-o fizic şi sexual, forţând-o să filmeze scene nud în afara scenariului, în cadrul producţiei filmului „Moebius” (2013).

Citeşte şi: Sorina Matei aruncă NUCLEARA, după clasarea dosarului Microsoft: Jurnalista anunţă 'DECESUL' unui alt dosar MAJOR

Kim Ki-duk, în vârstă de 57 de ani, este unul dintre cei mai apreciaţi regizori ai Coreei de Sud, premiat, între altele, cu Ursul de Argint la Berlinală pentru „Samaritan Girl”, în 2004, şi cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia, pentru „Pieta”, în 2012. Cel mai recent film al său, „Human, Space, Time and Human”, va avea premiera mondială în secţiunea Panorama Special a Berlinalei din acest an. „Consider că decizia organizatorilor de a îl invita pe Kim demonstrează ipocrizie” , a spus actriţa pentru AFP, adăugând că a fost „devastată” de abuzul cineastului. „Kim a recunoscut şi a fost găsi vinovat pentru că m-a abuzat fizic pe platourile de filmare. Totuşi, Berlinala i-a desfăşurat un covor roşu, în timp ce se laudă că sprijină mişcarea «#MeToo»”, a adăugat ea.

Citeşte şi: Klaus Iohannis s-a întors din Tenerife: Unde a fost surprins preşedintele / VIDEO

După incidentul la care a făcut referire actriţa, procurorii din Seul au renunţat la auzaţia de abuz sexual la adresa regizorului, spunând că nu există dovezi. Însă, Kim a fost amendat cu 4.600 de dolari. Cineastul a recunoscut că a pălmuit-o pe actriţă „pentru a îi da o lecţie de actorie”, dar a respins învinuirea de abuz sexual. Dieter Kosslick, directorul Berlinalei, a spus săptămâna trecută că ediţia din acest an a festivalului va aborda tema comportamentului sexual inadecvat şi va reprezenta „un forum” pentru a provoca „schimbări concrete” cu privire la felul în care sunt tratate femeile în industria filmului.

Kosslick a adăugat, marţi, că a descalificat unele producţii din festival pentru că un regizor, un scenarist sau un actor se confruntă cu acuzaţii de comportament sexual neadecvat. Dieter Kosslick a declarat pentru AFP că organizatorii Berlinalei sunt conştienţi de existenţa acuzaţiilor la adresa lui Kim şi că acesta a fost amendat, acuzaţiile de hărţuire sexuală fiind respinse din lipsă de dovezi. El a adăugat că organizatorii evenimentului caută mai multe informaţii despre un apel în acest caz. Festivalul Internaţional de Film de la Berlin va avea loc între 15 şi 25 februarie, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.