Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei aruncă NUCLEARA, după clasarea dosarului Microsoft: Jurnalista anunţă 'DECESUL' unui alt dosar MAJOR

http://epochtimes-romania.com
dosare

După loviturile dure încasate de DNA recent, prin clasarea unuia dintre dosarele Microsoft, jurnalistul Sorina Matei iese la înaintare cu un scenariu şoc şi prevede "decesul" unui alt dosar major, disjuns din Microsoft. Matei susţine că şi cauza EADS ar urma să aibă aceeaşi soartă, după ce, spune ea, procurorii nu ar mai fi ştiut să-l instrumenteze.

Citeşte şi: Sorana Cîrstea, PRIMA REACŢIE după VICTORIA de la Fed Cup: 'Când s-a cântat imnul MI S-AU ÎNMUIAT picioarele...'

"Şi dosarul EADS, contract în valoare de 534 de milioane de euro, extins în 2009 cu 200 de milioane de euro, este mort.

Dosarul Microsoft (187/P/2013) a cuprins iniţial 4 contracte (2 Microsoft, 1 SEI şi 1 EADS). De toate s-a ales praful, inclusiv de EADS, care era cel mai mare contract, pentru că de fapt procurorii nu au mai ştiut să-l instrumenteze. În dosarul iniţial Microsoft (187/P/2013), care cuprindea toate cele 4 contracte, cursul prescripţiei fusese întrerupt la momentul începerii urmăririi penale “in rem”. Iată:

“Prin ordonanţa nr. 187/P/2013 din data de 11.06.2014 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de:

- trafic de influenţă prevăzută de art 6 din legea 78/2000 rap. la art 291 alin 1 Cod penal
- luare de mită prevăzută de art 6 din legea 78/2000 rap. la art 289 Cod Penal
- dare de mită prevăzută de art 6 din legea 78/2000 rap. la art 290 Cod Penal
- abuz în serviciu prevăzută de art 13(2) din legea 78/2000 rap. la art. 297 Cod Penal raportat la art 309 Cod Penal, cu aplicarea art.5 Cod Penal,

fapte în legătură cu închieierea şi derularea următoarelor proiecte şi contracte:

1. Contractul de închiriere de licenţe Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, încheiat între Guvernul României şi Microsoft Ireland prin intermediul Fujitsu Siemens Computers Austria GesmbH în valoare de 105 milioane de USD, derulat în perioada 2004-2009

2. Contractul de închiriere de licenţe Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription încheiat între Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi consorţiul D-CON.NET( MCSI MS-EAS), în valoare de 96 miliane de euro, derulat în perioada 2009-2013 ( extins în 2013 cu 33 milioane de euro, contract în derulare)

3. Contractul privind Sistemul Educaţional Informatizat (MEC SEI) încheiat între Siveco şi Ministerul Educaţiei, în valoare de 124 milioane de euro (contract derulat în 6 etape în perioada 2001-2009)

4. Contractul privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF) încheiat între EADS Deutschland GmbH Germania şi Ministerul de Interne, în valoare de 534 de milioane de euro(extins în 2009 cu 200 de milioane de euro).

În cauză au fost efectuate mai multe acte de urmărire penală- audieri, percheziţii, ridicări de documente.
În conformitate cu dispoziţiile art.155 din noul Cod Penal, cursul prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură penală. După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie. Întreruperea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune, chiar dacă actul de întrerupere priveşte pe unii dintre ei.
În cauza 187/P/2013, cursul prescripţiei a fost întrerupt la momentul începerii urmăririi penale “in rem”.” ", a scris Sorina Matei, pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.