Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL IMENS la cel mai înalt nivel: Un politician sârb a CĂLCAT ÎN PICIOARE steagul croat într-o întâlnire oficială / VIDEO

serbia macedonia grecia albania bosnia, croatia bulgaria

O delegaţie cu parlamentari croaţi a plecat mai devreme decât era programt din Serbia după ce un politician sârb i-a insultat şi a încercat să rupă un steag al Croaţiei, informează Reuters. Şeful Partidului Radical Sârb (PRS), Vojislav Seselj, a luat un steag în faţa Parlamentului din Belgrad, l-a aruncat pe jos, a călcat pe el şi a încercat să îl rupă în timp ce adresa insulte delegaţiei croate, conform martorilor.

Citește și: Șoferii sunt loviți în plin: Ce proiect controversat li se pregătește-Aceste mașini vor fi interzise

Ofiţerii de securitate au încercat, fără succes, să-i ia steagul, în faţa delegaţilor croaţi, care erau conduşi de Gordan Jandrokovic, şeful Parlamentului croat. Vizita făcea parte dintr-un efort al celor două ţări de a-şi îmbunătăţi relaţiile care au rămas tensionate de când Croaţia a luptat într-un război de independenţă faţă de Iugoslavia la începutul anilor 90 în care au murit aproximativ 20.000 de persoane. „Din cauza acestei acţiuni care a afectat puternic demnitatea Republicii Croate ... am încheiat vizita”, a specificat parlamentul croat într-un comunicat. Vizita trebuia să se încheie joi.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu ia atitudine! Sare în apărarea persoanelor neajutorate! Cazul șocant din Argeș

Seselj, un fost marxist, a fondat PRS la începutul anilor 90 şi a fost viceprim-ministru sub Slobodan Milosevic în timpul războaielor balcanice în care peste 100.000 de oameni au fost ucişi. Tribunalul ONU pentru crime de război a anulat săptămâna trecută o decizie prin care Seselj era exonerat de acuzaţiile de persecuţie şi acte inumane care au dus la violenţe în timpul războiului. El a fost închis timp de 10 ani înaintea începerii procesului şi a fost eliberat în 2014 pentru a merge în Serbia pentru a se trata de cancer. Incidentul a fost condamnat de prim-ministrul sârb Ana Brnabic şi de preşedintele Parlamentului, Maja Gojkovic precum şi de alţi oficiali importanţi, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.