Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal imens la Recording Academy: Preşedintele este acuzat de sexism de mai multe cântăreţe

scandal

Cântăreaţa Lorde s-a alăturat vocilor care-l acuză pe Neil Portnow, preşedintele Recording Academy, cea care acordă premiile Grammy, de sexism. Acesta le-a cerut artistelor să "mărească ritmul", după cea de-a 60-a ceremonie care a avut loc duminică şi care nu a recompensat decât o femeie, potrivit AFP.

Neil Portnow a declarat că "femeile care au creativitatea în inimă şi suflet, care vor să fie muzicieni, (...) ingineri, producători, şi să facă parte din această industrie" (...) trebuie să "mărească ritmul". El s-a referit la cvasiabsenţa femeilor laureate cu un Grammy anul acesta. La categoriile principale precum cele care se referă la pop, rock, R&B, rap sau country, în total 20, un singur premiu a fost câştigat de o femeie sau un grup feminin: canadiana Alessia Cara, considerată revelaţia anului.

Comentariile lui Neil Portnow au fost prost primite, mai ales de Pink, cunoscută pentru convingerile ei feministe. "Femeile au mărit ritmul întotdeauna", a scris ea într-o scrisoare deschisă lui Portnow, publicată pe Twitter. "Arătăm viitoarei generaţii de femei şi de tinere, de băieţi şi bărbaţi ce înseamnă să fii egal şi echitabil", a concluzionat Pink.

Cea de-a 60-a gală a premiilor Grammy a reprezentat actuld e naştere al mişcării care militează mai mult pentru reprezentarea femeilor în industria muzicală. Cântăreţele Lady Gaga, Janelle Monae, Kesha, Cyndi Lauper sau Camila Cabello şi-au exprimat angajamentul în favoarea acestei evoluţii în timpul ceremoniei.

După Pink, cântăreaţa Kelly Clarkson l-a catalogat pe Neil Portnow un "suflet confuz" şi l-a îndemnat, cu umor, să asculte noul ei album "Meaning of Life", care a fost lansat pe 20 octombrie. Cunoscută pentru hit-ul "A Thousand Miles", Vanessa Carlton a făcut apel la internauţi de a semna o petiţie princ are să ceară demisia preşedintelui principalei organizaţii profesionale de muzică din Statele Unite. Miercuri, petiţia se apropia de 10.000 de semnături.

Nominalizată la categoria albumul anului, Lorde a plătit o pagină în ediţia de miercuri a cotifianului The New Zealand Herald pentru a mulţumi publicului ei. "Vă mulţumesc de asemenea pentru că aveţi încredere în muziciene", a scris tânăra de 21 de ani. "Creaţi un precedent minumat!", conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.