Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Basarabia: Maia Sandu cere secţii de votare suplimentare pentru diasporă

prezentulreflectatinistorie.wordpress.com
Maia Sandu

Candidata proeuropeană a Partidului Acţiune şi Solidaritate la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a propus Guvernului şi Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău să deschidă secţii de votare suplimentare pentru diasporă, informează marţi deschide.md. Solicitarea vine după ce, potrivit candidatei, la mai multe secţii de votare au fost înregistrate cozi, iar cetăţenii erau nevoiţi să stea ore în şir pentru a-şi exercita dreptul constituţional.

''Nu este normal când oamenii stau ore bune la coadă. Asemenea situaţii au avut loc la Paris, Londra, Berlin, Bucureşti şi la mai multe secţii de votare din Italia'', a declarat Sandu. Totodată, ea a solicitat din partea Parlamentului şi a Comisiei Electorale Centrale să permită alegătorilor din diaspora să voteze cu buletinul de identitate al statului în care ei se află. ''Mulţi cetăţeni au plecat la muncă cu buletinul de identitate al statului în care se află. Cetăţenii n-au luat cu ei buletinul de identitate al Republicii Moldova'', a afirmat ea.

Sursa reaminteşte că Guvernul Republicii Moldova a dispus deschiderea a 100 secţii de votare în afara ţării, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.