Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în coaliție din cauza lui Virgil Popescu, care vrea închiderea termocentralelor: 'NU voi vota niciodată împotriva românilor', anunță un lider PSD

pn psd pnl

Virgil Popescu stârnește iar un scandal în coaliția de guvernare, între PNL și PSD! Popescu vrea ca, până la finele lui 2030, adică peste mai puțin de 9 ani, România să pună capăt producerii energiei electrice pe bază de lignit şi huilă prin retragerea din exploatare şi închiderea definitivă şi ireversibilă a capacităţii energetice totale instalate pe bază de lignit şi huilă, de 4.920 MW. Asta arată un proiect de Ordonanţă de urgenţă privind decarbonizarea sectorului energetic, publicat în dezbatere de Ministerul Energiei.

Mihai Weber, deputat PSD, îi cere, vineri, ministrului Energiei, regândirea planului de renunţare la cărbune, el afirmând că propunerea ministrului PNL de închidere definitivă a activităţii de extragere a cărbunelui, nu are sens în condiţiile în care alte state membre UE redeschid astfel de capacităţi.

”Solicit ministrului Energiei REGÂNDIREA planului de renunțare la cărbune!

Dacă alte state pot, se va putea și în România!

Propunerea ministrului Energiei, de închidere definitivă a activității de extragere a cărbunelui, nu are sens în condițiile în care alte state membre UE redeschid astfel de capacități.

NU voi vota niciodată împotriva românilor! NU sunt de acord cu termenii și termenele prevăzute în OUG privind decarbonizarea sectorului energetic.

Alături de colegii din Parlament, voi interveni cu amendamente pe acest act normativ și solicităm ferm:

- PRELUNGIREA termenelor de producere a energiei pe bază de cărbune

- CONSERVAREA și nu închiderea definitivă și ireversibilă a grupurilor energetice cu funcționare pe lignit și huilă, așa cum prevede documentul în forma actuală”, transmite Mihai Weber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.