Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în comisia de anchetă a alegerilor din 2009: Baconschi, acuzat că a încălcat legea

Baconschi

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu l-a acuzat pe fostul ambasador de la Paris, Teodor Baconschi, că a încălcat legea la alegerile prezidenţiale din 2009, asistând la numărarea voturilor din Ambasadă, informează România Tv.

"Eu socotesc că era de datoria ambasadorului României să asiste la încheierea procesului electoral. Ar fi fost complet iresponsabil să mă duc să mă culc, în condiţiile în care aveam responsabilitatea de a vedea că şi această parte a procesului electoral să desfăşoară în cele mai bune condiţii (...) Am asistat la acest proces, fără să intervin în vreun fel", a spus Teodor Baconschi, cu privire la seara alegerilor din 2009, la Paris.

Anghel Iordănescu, AMUȚIT de procurorii de la Parchetul General: sfidare pentru comisia de ancheta


Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a afirmat că ce a făcut Baconschi a fost "pe lângă lege". "La numărarea voturilor participă membrii Comisiei şi pot, în mod excepţional, să participe candidaţii. N-aveaţi nici o calitate, nici alta", a spus el.

"Atunci de ce mă aflu aici, domnule senator? Dacă nu aveam nicio calitate?", i-a replicat fostul ambasador al României de la Paris.

"Păi, nu ştiu. Vă aflaţi aici pentru a ne da relaţii în legătură cu alegerile şi uitaţi că a rezultat un lucru (...) Ambasadorul, care nu avea nicio calitate de membru al Comisiei electorale, a participat la numărarea voturilor", a continuat Ţuţuianu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.