Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în Europa: Un consul e acuzat de COMPORTAMENT INACCEPTABIL și ar putea fi rechemat de la post

norvegia2

Norvegia a solicitat Poloniei să-şi recheme consulul de la Oslo, căruia îi reproşează un 'comportament inacceptabil' faţă de funcţionarii săi, transmite AFP, citând Ministerul de Externe norvegian, relatează Agerpres.

'Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l recheme pe consulul polonez', a declarat luni pentru AFP Per Bardalen Wiggen, purtător de cuvânt al instituţiei.

Aceasta 'are legătură cu comportamentul său într-un anumit număr de afaceri consulare, mai ales faţă de funcţionari, care nu este compatibil cu rolul său de diplomat', a adăugat purtătorul de cuvânt, fără a oferi alte precizări.

Conform unor media norvegiene, consulul Slawomir Kowalski era foarte implicat în dosarele unor copii luaţi din familiile lor pentru că ar fi fost supuşi abuzurilor.

Citește și: Prietenul la nevoie se cunoaște: Moscova sare în ajutorul lui Donald Trump și spune că i-a refuzat proiectul imobiliar

Serviciile sociale norvegiene sunt în mod regulat criticate în ţară şi în străinătate pentru o practică în materie considerată intransigentă şi care afectează deseori familii de origine străină.

Solicitarea autorităţilor norvegiene 'nu are nimic de-a face cu cazurile în care este implicat' consulul, a comentat Wiggen. 'Comportamentul său faţă de funcţionari este cel care nu este acceptabil', a repetat el.

'Sperăm că acest caz nu va afecta bunele noastre relaţii cu Polonia şi cu autorităţile poloneze', a mai afirmat purtătorul de cuvânt norvegian.

Ambasada şi consulatul Poloniei nu au putut fi contactate pentru comentarii, precizează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.