Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal în Formula 1 - Nelson Piquet îi cere scuze lui Hamilton pentru comentariul său

 Lewis Hamilton

Triplul campion brazilian de Formula 1, Nelson Piquet, și-a cerut scuze miercuri lui Lewis Hamilton, după ce a apărut o înregistrare video în care acesta folosea o aparentă insultă rasială în portugheză, în care se referă la pilotul echipei Mercedes.

Piquet, în vârstă de 69 de ani, a insistat însă, într-o declarație, că comentariul „greșit interpretat", făcut în noiembrie anul trecut, a fost tradus greșit în engleză.

„Termenul folosit este unul care a fost folosit pe scară largă și istoric în mod colocvial în portugheza braziliană ca sinonim pentru „tip" sau „persoană" și nu a fost niciodată rostit cu intenția să jignească", a spus el, citat de Reuters.

„Nu aș folosi niciodată cuvântul de care am fost acuzat în unele traduceri. Condamn cu fermitate orice sugestie că acest cuvânt a fost folosit de mine cu scopul de a denigra un pilot din cauza culorii pielii sale.

Îmi cer scuze din toată inima tuturor celor care au fost afectați, inclusiv lui Lewis, care este un pilot incredibil, dar traducerea din unele medii care circulă acum pe rețelele de socializare nu este corectă.

Discriminarea nu își are locul în F1 sau în societate și sunt fericit să îmi clarific gândurile în această privință".

Hamilton, de șapte ori campion mondial, cel mai de succes pilot din istoria acestui sport, a cerut marți să se ia măsuri pentru a schimba „mentalitățile arhaice" după ce comentariile lui Piquet au declanșat o furtună mediatică și au atras o condamnare pe scară largă.

Surse din Formula 1 au precizat că Piquet, care participă rar la Mari Premii, nu ar mai fi binevenit în interiorul paddock-ului.

Piquet a comentat accidentul lui Hamilton în Marele Premiu al Marii Britanii cu Max Verstappen, în urmă cu un an, brazilianul afirmând că britanicul „a jucat murdar".

Fiica lui Piquet, Kelly, este partenera campionului mondial Verstappen, iar comentariile au reapărut în momentul în care piloții se pregătesc să revină la Silverstone.

Hamilton, care a primit recent cetățenia braziliană onorifică, este singurul pilot de culoare din acest sport.

„Este mai mult decât limbajul. Aceste mentalități arhaice trebuie să se schimbe și nu își au locul în sportul nostru", a declarat pilotul Mercedes.

„Am fost înconjurat de aceste atitudini și vizat toată viața mea. A fost destul timp să învățăm. A venit timpul să acționăm".

Organismul de conducere al automobilismului, FIA, Formula 1 și Mercedes au emis declarații de condamnare a rasismului, dar fără a-l nominaliza pe Piquet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.