Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în Germania: criminalii naziști NU au fost judecați și pedepsiți NICI la decenii întregi de la genocid

The Independent
Auschwitz

Comitetul Internaţional Auschwitz a acuzat sistemul judiciar din Germania că nu a reuşit să îi judece pe criminalii nazişti timp de decenii, relatează DPA.

"A şti că vinovaţii din aceste lagăre au putut în mare parte să îşi trăiască vieţile neverificaţi şi în siguranţă, fără a fi nevoiţi să răspundă pentru crimele lor în faţa unei instanţe germane, a fost o povară pentru supravieţuitori pentru întreaga viaţă", a declarat Christoph Heubner, vicepreşedinte al acestui comitet, citat marţi de publicaţiile grupului media Funke, conform Agerpres.

 

Faptul că vinovaţii doar acum sunt traşi la răspundere reprezintă "un eşec şi o abandonare a datoriei din partea sistemului judiciar german, care s-au întins pe decenii", a spus el.

Criticile vin după ce un fost gardian de 100 de ani de la lagărul de concentrare Sachsenhausen, în apropiere de Berlin, şi o fostă secretară de 95 de ani de la lagărul Stutthof, din ceea ce atunci era Polonia ocupată de nazişti, au fost inculpaţi în această lună.

Heubner a spus că ei erau parte a maşinăriei lagărelor de concentrare şi de exterminare germane. Supravieţuitorii nu sunt interesaţi de răzbunare, ci de justiţie, iar pentru asta nu există prescripţie, a declarat el.

"Prin urmare, aceste procese sunt încă importante, chiar dacă între timp vinovaţii şi victimele care au supravieţuit au îmbătrânit", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.